Apple regandeste AppStore-ul

23598 Nu stiu daca ati intrat recent in AppStore-ul celor de la Apple sa va uitati la descrierea unei aplicatii, dar daca ati facut-o probabil ati observat ca s-au produs cateva modificari inceea ce priveste incadrarea in pagina a informatiilor. In sfarsit, Apple acorda o mai mare importanta pozelor, care pana acum erau mici si inghesuite in partea de jos a ecranului, iar ceea ce prima erau informatiile text despre aplicatie. In ceea ce ma priveste, si ma gandesc ca sunt multi care gandesc asa, impactul vizual pe care-l creeaza vederea pozelor ne face prima impresie in legatura cu aplicatia. Daca pozele mi se par interesante, ma uit si la descriere sa vad daca intr-adevar aplicatia imi e folositoare, dar Apple punea mai mult accent pe detaliile tehnice, mult text si poze mici si putine, ei bine, imi place ca in sfarsit s-au decis sa schimbe placa.

So, ca si pozitionare, cand veti intra sa vedeti detaliile unei aplicatii, primul lucru care va va atrage privirea vor fi screenshot-urile aplicatiei care sunt pozitionate exact in centrul ecranului, si de data aceasta au o dimensiune mare normala, care ne da posibilitatea sa studiem in detaliu elementele fiecarui screen. In partea de sus apare un sumar al descrierii aplicatiei, care pote fi vazut in intregime prin apasarea butonului More din partea dreapta, fix sub text, care releva tot textul prin extinderea ecranului in jos. Sub descriere, nu stiu daca e un element de noutate dar eu nu l-am observat pana acum, Apple prezinte si alte aplicatii asemanatoare ale companiei care a facut aplicatia la care va uitati. In partea stanga apare pretul aplicatiei, detalii privind compania producatoare, marime, limbile disponibile, rating-ul aplicatiei, etc, iar sub screenshot-uri puteti gasi toate comentariile/review-urile facute aplicatiei respective.

Mie imi place schimbarea, nu ma intelegeam prea bine cu vechiu format, asa ca o primesc cu caldura. Voua cum vi se pare?