Ridge Racer Accelerated pentru iPhone/iPod Touch

125639_3-300x200 Se pare ca, companiile producatoare de aplicatii pentru iPhone/iPod Touch au prins gustul jocurilor de tip racing, si bine fac pentru ca Driver s-a ridicat per total asteptarilor si Need for Speed Shift se anunta a fi un adevarat concurent la titlul de Jocul Anului 2009 pentru iPhone/iPod Touch.

Sa revenim acum la Ridge Racer Accelerated, aplicatia creata de celebra companie Namco, este un port al celebrului joc de pe console, lansat cu aproape 15 ani in urma, asemanandu-se cu acesta in aproape toate detaliile, oferind totodata acelasi feeling de arcade racing game care facea furori printre posesorii de console din mijlocul anilor ’90. Controlul jocului are la baza accelerometrul in ceea ce priveste steering-ul, se pare ca nu exista un joystick virtual sau orice alta metoda de a conduce masina, acceleratia este by default automata insa poate fi setata pentru a fi folosita din ecranul telefonului, doar franarea si schimbatul vitezelor putandu-se face by default direct de pe ecranul. Pentru cei care inca nu au jucat un joc din seria Ridge Racer, controlul ar putea sa para oarecum greoi deoarece fiind un arcade game, trebuie o oarecare indemanare pentru a tine masina in limitele drumului, asa ca pana veti invata tehnica corecta de a conduce masina veti sta mai mult prin decor, dar nu va speriati, daca va place in mod sigur va veti obisnui. Pentru inceput jocul va pune in fata doar 2 trasee pe care puteti face cursele(sau 4 daca luati in considerare faptul ca in 2 curse mergeti pe aceleasi 2 trasee doar ca in sens invers) si 18 modele de masini apartinand Claselor 1 si 2, 6 deblocate si inca 12 ce pot fi deblocare prin terminarea curselor, iar track-uri aditionale + alte masini pot fi cumparate direct din aplicatie.

Din punct de vedere al graficii, jocul nu exceleaza cu absolut nimic, ba din contra, pentru un joc al anului 2009 arata destul de “urat”, in special detaliile masinilor, si mai mult decat atat se misca destul de greoi pe iPhone 3GS, se spune ca detinatorii de iPhone 3G/2G nu au nici o sansa sa ruleze jocul datorita framerate-ului foarte mic. Voi posta mai jos un video cu gameplay-ul pe un iPhone 3GS, si din cate se poate vedea in acel video, jocul se misca putin cam “sacadat” si din punctul meu de vedere o companie de genul Namco ar fi trebuit sa aiba mai multa grija la ce scoate pe piata. Ca sa concluzionez, jocul din punctul meu este o dezamagire pentru ca in primul rand nu e jucabil si in al doilea rand din punct de vedere al graficii este sub standard-ul setat de jocuri precum Driver sau Need for Speed Shift.

Daca totusi sunteti fani ai seriei si doriti sa cumparati aplicatia, o puteti gasi pentru 2.99$ in US AppStode aici si pentru 2.39€ in RO AppStore aici.