Mirror\’s Edge preview

IMG_0063-300x200 Acum 6 zile va prezentam cel mai recent trailer al jocului Mirror’s Edge pentru iPhone/iPod Touch developat de celebra companie EA Games. Ieri jocul a ajuns in mana catorva persoane special selectate de companie pentru a face cateva review-uri jocului inaintea lansarii sale oficiale de luna viitoare. Din primele impresii jocul pare a fi unul dintre cele mai bune port-uri, a unui joc de pe consola pe iPhone, realizate vreodata. Va explicam ca povestea centrala a jocului se plaseaza undeva intru-un viitor in care un regim totalitar conduce SUA, iar un grup de rebeli trasnporta informatii importante prin intregul oras “zburand” de pe un acoperis pe altul, urmariti de serviciile secrete ale statului, iar personajul vostru este unul dintre rebeli, pe nume Faith.

Controlul este foarte simplu si se bazeaza pe swipe-uri de-a lungul ecranului : swipe in partea stanga/dreapta a ecranului face ca personajul vostru sa fuga in acea directie, swipe in sus rezulta intr-o saritura iar swipe in jos are ca efect slide-ul pe sub obstacole. Aceleasi swipe gestures pot fi folosite pentru a dobora inamicii, fie punandu-i la pamant lovindu-le picioarele fie utilizand jump kicks, dat asta nu e tot, in spiritul jocului interactiunea folosind aceleasi jocuri este posibila si cu panouri publicitare, linii de electricitate, sau chiar wall running.

Un lucru schimbat in totalitate este First Person View-ul care spre deosebire de varianta pentru console sau PC a fost transformat in 3D view si asta a fost un lucru foarte bine gandit, deoarece iPhone-ul nu beneficiaza de aceleasi periferice ca si PC-ul/consola si uneori chiar si cu aceste accesorii misiunile deveneau enervant de grele datorita, iar pe iPhone ar fi devenit practic imposibil de terminat.

In final, joculetul pare a fi foarte interesant si sper ca EA Games sa nu strice nimic pana in momentul lansarii.