Helix Gaming Grip – iPhone/iPod Touch gaming \”gamepad\”

Producatorii de accesorii pentru iPhone/iPod Touch cu siguranta nu duc lipsa de imaginatie cand vine vorba de a creea accesoriul perfect pentru gaming, mai ales pentru ca piata jocurilor pentru terminalele Apple a crescut enorm de mult odata cu introducerea noilor iPhone 3GS/iPod Touch 3G cu un chip grafic perfect pentru gaming. Si cum zilele acestea se desfasoara conferinta internationala CES 2010, producatorii de accesorii s-au gandit ca ar fi momentul ideal sa prezinte cateva dintre “inovatiile” acestui an in domeniul gaming-ului pe iPhone/iPod Touch.Luna trecuta am scris un articol despre iHandStick, alt accesoriu pentru gamind care simulat gamepad-ului unei console, putin cam greu de folosit si oarecum impractic pentru ideea de a te juca pe un asemenea terminal.

Helix Gaming Grip este cu totul altceva, doar la design insa, pentru ca la partea cu functionalitatea este cam la fel de useless. Din poze seamana cu un fel de maneta de pe o naveta spatiala in care vine montat iPhone/iPod Touch-ul vostru fie in landscape fie in normal mode, pozitia depinzand de jocul pe care vreti sa il jucati. In video-ul de mai jos este prezentat accesoriul si functionalitatea sa intr-un joc de tip racing in landscape mode si sincer sa fiu cred ca a fost fabricat doar pentru jocurile ce pot fi jucate doar folosind accelerometrul deoarece imi vine greu sa cred ca o persoana normala ar rezista prea mult sa joace un un joc folosind Gaming Grip-ul, mai ales daca trebuie sa se intinda dupa butoanele de pe ecran.

Stiu ca in clip prezentarea se face folosind un iPod Touch pentru ca oficial acesta este gaming device-ul celor de la Apple insa in realitate poate fi folosit fara probleme si pe iPhone 3G/3GS pentru ca in esenta sunt identice.

Nu stiu daca se va inventa vreodata un accesoriu care sa fie intr-adevar folositor pentru a te putea juca mai “comfortabil” pe un telefon mobile, sincer sa fiu nu cred ca va exista vreodata asa ceva pentru ca este foarte greu de realizat si deocamdata nu s-a aratat nimeni capabil sa o faca.