iType – tastatura fizica pentru iPhone/iPod Touch

Conferinta internetionala CES de anul acesta tinuta in Las Vegas a adus foarte multe inovatii in domeniul telefoanelor mobile si in special in aria destinata terminalelor Apple insa un anumit produs pentru iPhone/iPod Touch a atras atentia multor redactori prezenti la conferinta, este vorba de iType, o tastatura fizica pentru iPhone/iPod Touch.

Fara sa vedeti poza din stanga probabil v-ati fi gandit ca e vorba de o tastatura micuta ce se conecteaza la telefon si poate fi folosita pentru a introduce text, ei bine iType este o tastatura normal de PC in care se conecteaza telefonul intr-un slot destinat acestuia, scrierea facandu-se in landscape mode folosind dispozitivul asemanator unei tastaturi normale.

Cei care spuneau ca vor o tastatura fizica pentru iPhone probabil nu s-au gandit la asa ceva pentru ca, este mult prea mare, mult prea scumpa  si calca in picioare ideea de portabilitate. Practic in locul acestei tastaturi poti lua un laptop dupa tine si implicit poti face mult mai multe lucruri, iar pretul de 70$, aprox 45€ nu e unul chiar atractiv. Creeatorii tastaturii spun ca este un produs destinat oamenilor care lucreaza mult de pe iPhone, insa imi imaginez ca daca ai ceva intr-adevar important de facut folosesti un PC/laptop nu o tastatura supradimensionata cu un iPhone ce are un ecran de 3.5 inch pentru a redacta articole sau a scrie e-mail-uri lungi.

Tastatura nu este inca disponibila la vanzare insa va fi in cursul acestui an, dar ma intreb cine o va cumpara?