Apple ar putea schimba motorul de cautare Google cu Bing

In urma cu mai bine de o luna Microsoft lansa in AppStore aplicatia Bing menita sa integreze optiunile motorului de cautare a celor de la Microsoft in iPhone/iPod Touch. Am testat aplicatia imediat dupa lansare si in proportie de 90% era inutilizabila, majoritatea functiilor nefiind functionale iar rezultatele search-ului erau complet eronate, de atunci nu am mai testat-o si nici nu intentionez. Zvonul ca Apple ar putea inlocui motorul de cautare Google din actuala versiune a Safari pentru iPhone/iPod Touch cu Bing vine in urma unui interviu dat de catre Jonathan Yarmis, un statistician renumit, revistei Business Week in care sustinea ca Apple va incheia un parteneriat cu Microsoft pentru a taia din avantul pe care Google incearca sa si-l ia in domeniul telefoniei mobile.

Desi au fost partenere inca de la inceput, relatia dintre cele 2 companii, Apple si Google, s-a deteriorat rapid incepand cu scandalul cauzat de scoaterea din AppStore a aplicatiei Google Voice, scandal care a ajuns pana la agentia federala americana de reglementare a telecomunicatiilor care intr-un final a dat castig de cauza celor de la Google.

In momentul de fata cele 2 companii ofera servicii similare in domeniul telefoniei mobile si acest lucru in mod sigur va da nastere altor „ciocniri” intre cei doi giganti in viitorul apropiat. Daca se va reorienta Apple catre Bing sau nu ramane de vazut, eu unul nu prea cred insa nu se stie niciodata, voi ce experiente ati avut cu bing?

Articolul precedentG.T.A. Chinatown Wars pentru iPhone/iPod Touch lansat astazi! – full review
Articolul următorDock 1.1 update
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.