Apple ar putea schimba motorul de cautare Google cu Bing

In urma cu mai bine de o luna Microsoft lansa in AppStore aplicatia Bing menita sa integreze optiunile motorului de cautare a celor de la Microsoft in iPhone/iPod Touch. Am testat aplicatia imediat dupa lansare si in proportie de 90% era inutilizabila, majoritatea functiilor nefiind functionale iar rezultatele search-ului erau complet eronate, de atunci nu am mai testat-o si nici nu intentionez. Zvonul ca Apple ar putea inlocui motorul de cautare Google din actuala versiune a Safari pentru iPhone/iPod Touch cu Bing vine in urma unui interviu dat de catre Jonathan Yarmis, un statistician renumit, revistei Business Week in care sustinea ca Apple va incheia un parteneriat cu Microsoft pentru a taia din avantul pe care Google incearca sa si-l ia in domeniul telefoniei mobile.

Desi au fost partenere inca de la inceput, relatia dintre cele 2 companii, Apple si Google, s-a deteriorat rapid incepand cu scandalul cauzat de scoaterea din AppStore a aplicatiei Google Voice, scandal care a ajuns pana la agentia federala americana de reglementare a telecomunicatiilor care intr-un final a dat castig de cauza celor de la Google.

In momentul de fata cele 2 companii ofera servicii similare in domeniul telefoniei mobile si acest lucru in mod sigur va da nastere altor “ciocniri” intre cei doi giganti in viitorul apropiat. Daca se va reorienta Apple catre Bing sau nu ramane de vazut, eu unul nu prea cred insa nu se stie niciodata, voi ce experiente ati avut cu bing?

4 COMENTARII

  1. Si eu am instalat bing atunci cand a aparut…dar i-am dat remove rapid…mi se pare useless…degeaba baga ar baga ei bing preinstalat in safari..pt ca eu tot google as folosii 😀

  2. E doar un zvon, eu personal sper sa nu se apuce de facut prostii Apple, au avut un an foarte bun in 2009 si ma indoiesc ca vor sa se duca la vale in 2010.