G.T.A. Chinatown Wars pentru iPhone/iPod Touch lansat astazi! – full review

Rockstar Games, celebra companie de jocuri pentru PC/console care a dat lumii arhicunoscuta serie de jocuri Grant Theft Auto a lansat fara prea mult tam tam in cursul noptii trecute versiunea pentru iPhone/iPod Touch a celebrului joc G.T.A. Chinatown Wars care deocamdata este disponibil doar pentru console. Din punct de vedere al graficii versiunea pentru iPhone/iPod Touch se situeaza undeva intre cea pentru DS si PSP, m-am jucat aproximativ 5 minute si grafica din punctul meu de vedere este mai mult decat buna, mult peste jocul Gangstar lansat de Gameloft cu cateva luni in urma.

Screenshot-urile nu arata adevarata fata a jocului pentru ca imaginea aceea pixelata pe care o vedeti in partea dreapta dispare odata ce incepeti sa conduceti pe strazile aglomerate din Liberty City, pe sub liniile de metrou suspendate sau aleile inguste in incercarea de a fugi de politie. Jocul are si un realtime clock care nu numai ca va cronometreaza timpul in care faceti misiunile dar schimba totodata environment-ul orasului in functie de timpul zilei, asa ca odata prinsi in joc veti simti foarte repede trecerea de la stralucirea portocalie a soarelui de dimineata, la luminile stradale aprinse noaptea, grafica este intr-adevar ceva de laudat la acest joc.

Storyline-ul il are in rolul principal pe Huang Lee, fiul unui sef mafiot al Triadelor, si se prezinta cam asa : Huang este trimis de tata in America sa-i duca unchiului sau o sabie castigata la un joc de poker; desigur ca lucrurile niciodata nu merg cum trebuie si odata ajuns in SUA, Huang, este prins in mijlocul unei lupte stradale si rapit; dupa ce-i fura sabia, rapitorii, crezand ca este mort, il urca intr-o masina pe care o imping de pe marginea unui dig – si de aici incepe actiunea propriu-zisa a jocului, cu Huang in apa si voi cu primul obiectiv de a gasi o masina cu care sa mergeti la unchiul vostru. Storyline-ul nu e ceva revolutionar, dar de altfel niciunul din storyline-urile jocurilor G.T.A. nu a creeat un mare WOW printre fani.

Din punct de vedere al controlului, totul se face folosind butoanele de pe ecran, veti gasi in partea stanga un mini joystick pentru a controla miscarile personalui iar in partea dreapta veti avea cateva butoane pentru a ataca oameni/trage/intra in masina, etc. Ceea ce mi se pare foarte interesant este ca in anumite momente ale jocului veti fi intampinat de pop-ups care va vor cere sa faceti anumite actiuni pentru a avansa in joc : spre exemplu, primul pop-ul il veti intalni imediat ce va incepe jocul, fiind nevoiti sa apasati pe ecran, in pop-up, pentru a sparge geamul si a iesi din masina care se scufunda; al doilea astfel de pop-up il veti intalni cand veti fura prima masina, veti vedea voi acolo, nu va stric surpriza.

G.T.A. Chinatown Wars aduce pe iPhone/iPod Touch experienta completa din jocurile de pe PC/console : aveti un apartament unde va puteti lasa personajul sa doarma(posibil sa si salvati jocurile insa salvarea ar trebui sa se faca automat), aveti un garaj unde va puteti lasa masina peste noapte, in timpul jocului aveti un  GPS cu harta Liberty City care va va ajuta sa ajungeti oriunde in oras fara prea multa bataie de cap si multe multe altele, va las sa le descoperiti singuri.

Dupa cum spuneam jocul a fost lansat in cursul noptii trecute fara prea multa tam tam in AppStore, are 186 MB neinstalat, instalat ajunge pe la aproximativ 500 MB. Eu unul l-am instalat si in primele 5 minute m-am si indragostit de el, presimt ca nu ma las pana nu-l termin.

Pentru cei interesati jocul costa 9.99$ in US AppStore si poate fi cumparat de aici si 7.99€ din Ro AppStore de aici.

11 COMENTARII

  1. l-am instalat…m-am jucat un pic..dar nu mi-a placut foarte mult.. .in primu rand iti obosesc mainile :D… in al 2-lea rand e 2d alike, controalele sunt cam aiurea… si omuletu ala se misca ciudat… parca arata mai bine gangstar..

  2. Gangstar era mai ok din punctul de vedere al camerei, care era third person dar era mult mai limitat din alte multe puncte de vedere. Ceea ce mi se pare super misto e ca poti sa inoti 😀 si sa faci trafic cu droguri :)).