Geohot deblocheaza PlayStation 3, urmeaza noul bootrom?

Acum cateva ore, cea mai cunoscuta figura din domeniul jailbreaking-ului pentru iPhone/iPod Touch, geohot, a dat un mesaj pe Twitter anuntand ca a reusit sa “sparga” Playstation 3, un device care a reusit sa se mentina nedeblocat pe o perioada de mai bine de 3 ani de zile si asta in ciuda eforturilor unora de a sparge barierele de securitate implementate de Sony in firmware-ul consolei.

Toata lumea stie ca geohot este un tanar extrem de inteligent care la o varsta destul de frageda a reusit sa faca ceea ce multi experti in domeniul tehnologiei nu pot nici acum, insa ceea ce a reusit el cu Playstation-ul este remarcabil, in putin peste 5 saptamani a facut ceea ce altii au incercat sa faca in mai mult de 3 ani de zile si mai mult decat atat a si felicitat Compania Sony pentru nivelul de securitate pe care a reusit sa-l adauge in consola, oarecum ironic pentru ca el a reusit sa-l sparga.

Acum avand in vedere ca el a anuntat ca va lasa iPhone-ul pentru Playstation, din moment ce a terminat cu PS3-ul incepem sa ne gandim daca nu cumva urmatorul sau proiect va fi noul bootrom. Sigur ca il va sparge, a spart orice a vrut pana acum fara prea multa bataie de cap asa ca eu personal sunt sigur ca il va sparge(daca nu a facut-o deja), problema este daca va vrea sa o faca.

Toata lumea asteapta cu mare interes evenimentul Apple de saptamana viitoare in care este programata lansarea noului internet tablet dar sunt si multe zvonuri care prefigureaza lansarea iPhone OS 4.0. Oare vom vedea o solutie de jailbreak si pentru noul bootrom dupa lansarea OS 4 ? Foarte posibil dar pe de alta parte ne putem astepta la o situatie de genul celei de anul trecut cand jumatate de an foarte multi posesori de iPhone au trebuit sa foloseasca Turbo Sim-uri pentru ca nu exista nici o solutie de unlock.

Va lansa cineva o solutie pentru tethered JB? Ce spuneti?