Noua solutie de unlock exista deja, Dev Team o are!

Aseara uitandu-ma peste conversatiile de pe Twitter ale lui iH8sn0w si MuscleNerd am descoperit faptul ca cineva a gasit un exploit pentru baseband 05.12.01 pe care l-a trimis lui MuscleNerd de la Dev Team care l-a felicitat prieteneste si aici s-a terminat toata discutia.

In seara aceasta, mai precis acum 1 ora, iH8sn0w a spus pe contul sau de Twitter ca Dev Team are deja un nou unlock gata facut care decodeaza baseband-ul 05.12.01 insa deocamdata nu am auzit nimic despre lansarea lui sau orice alta veste confirmand/infirmand existenta sa.

Sincer sa fiu eu cred ca Dev Team are deja exploit-ul transformat intr-o solutie asemanatoare lui ultrasn0w insa asteapta momentul oportun pentru lansarea sa, moment care ar putea fi ori dupa lansarea iPad-ului impreuna cu firmware 3.2 sau cel mai sigur dupa lansarea iPhone OS 4.0.

Voi ce spuneti, va aparea un nou unlock in curand sau abia la vara?

20 COMENTARII

  1. sincer sa fiu sper sa il lanseze cat mai devreme si cred ca lansarea nu o sa mai dureze pana la vara…..eu unul mi-am cumparat acum 3 zile un iphone nou nout 3gs cu boot vechi deja blocat cu ultimul update in speranta ca o sa iasa cat mai devreme acel unlock si acum vad ca deja este pe lista 😀 …..sper sa iasa sa ma pot bucura de tel 🙂

  2. @Alinus911: Inainte de firmware 3.2 nu iese, si daca nici atunci, e clar ca dupa iPhone OS 4.0 va iesi, Dev Team si ceilalti se gandesc ca il tin pana atunci pentru a debloca iPhone OS 4.0 pentru ca e mai important decat firmware 3.2.

  3. dev team v-a arunca noul unlock, cel mai tarziu dupa 3.2. in vara cu os-ul 4.0 , cei de la apple v-or raspunde cu 1 schimb al baseband-ului… si iara v-om astepta ceva de geohot… asta daca nu vor fii asa de suparati incat sa schimbe si boot-room-ul ( cel nou de pe 3gs)….
    sincer, eu sunt cel mai linistit din spet – dec :))… atunci viata din jurul os-ului e destul de calma … in rest numa speculatii, stres si nervi…

  4. @zaone: pana la urma tot iese, sper sa nu dureze foarte mult……eu m-am impacat cu ideea si astept linistit, pacat ca nu pot folosi macar wi-fi-ul de la iphone (macar asa era un ipod touch cu camera 🙂 pana iesea acel unlock)

  5. @zaone: sincer sa fiu nu ma pricep foarte bine, inaintea acestui iphone am avut un ipod touch gen 2 si nici pe acela f mult. am cumparat acest tel si am inteles ca i s-a facut downgrade firmware de la 3.1.3 la 3.1.2, dar baseband-ul a ramas 05.12.01…..are instalat si blackra1n si cydia din cate am vazut, dar toate conexiunile nu functioneaza….acum scrie ca are 3.1.2 si la WI/FI arata N/A si nu il pot selecta. nu stiu daca este vre-un remediu pentru el 😀 …. eu sunt bucuros macar ca are vechiul bootrom….trebuie sa incep sa ma documentez si eu (toti am fost la inceput ;))

  6. @zaone: multumesc mult zaone, am mai incercat si nu merge, poate o sa gasesc o solutie pana la urma. din cate am inteles noul baseband blocheaza tot ce inseamna conectivitate la tel – bluetooth, WIFI, retea….macar busula merge

  7. vezi ca daca ai vechiul bootrom poti sa iti faci downgrade la baseband – pui si faci downgrade la 3.1.2 faci jailbrake si vezi ca exista o aplicatie in cydia care se numeste fuzzyband o iei si o intslaze si o sa iti faca downgrade la baseband dupa care poti sa faci unlock…. asta merge numai daca ai bootloader 5.8 la mine nu merge ca eu am 6.2 Sper ca am putut sa iti fiu de ajutor.. Daca eu macar nu pot sa ma folosesc de el si stau la mana lu GeoHot si a echipei Dev macar tu sa te bucuri de el!! Sa ne auzim de bine!

  8. E partial adevarat ce a spus KraveKing, pentru ca bootrom-ul nou exista doar pe iPhone 3GS iar bootloader-ul 05.08 doar pe iPhone 3G-urile fabricate inainte de august-septembrie 2008, deci doar pe iPhone 3G functioneaza Fuzzyband si doar pe cele cu bootloader 05.08, nu e nevoie de downgrade la 3.1.2 pentru a folosi Fuzzyband deoarece a fost lansata versiunea pentru firmware 3.1.3.

  9. Eu nu stiu de ce nu s-ar face o aplicatie in care sa nu se tina cont de booloader si sa iti poti face dowgrade la baseband… In fine nu vreau sa comentez prea multe… oricum eu sunt constient ca e doar o loterie cu cele iphone daca nu erau cei de la dev-team sau geohot nu cred ca isi faceau vanzare asa mare… Politica aple e cam de rahat sincer sa fiu! Hai sa ne gandim daca si cei de la Nokia sau alti mari giganti in industria telecomunicatiilor faceau la fel..Nu poti obliga pe cineva sa foloseasca un telefon in ce retea vrei tu! Eu iti dau bani pe produs si odata ce l-am cumparat nu inteleg de ce te-ar mai interesa ce fac cu el! si eu lucrez in telecomunicatii dar nu sunt pentru aceste faze care se fac! O sa astept ca cei de la Dev-Team sa isi face releasul la unlock pt ca GeoHot nu cred ca o va face niciodat.

  10. @KraveKing: Problema cu bootloader/bootrom tine de hardware si sunt greu de gasit exploit-uri pentru asa ceva, de aia e ca la loterie.
    Cat despre blocarea in retele, daca lucrezi in comunitatii atunci probabil stii ca nu Apple le tine legate de operatori ci operatorii si asta doar pentru ca le ofera la pret redus. Daca cumperi iPhone in Romania la pret standard, adica 550/650 euro Orange ti`l decodeaza gratuit pentru ca sunt obligati prin lege. In Italia toate telefoanele se vand decodare, in Belgia la fel si mai sunt cateva tari din Uniune care au asemenea legi.

  11. @zaone pai si eu daca am luat telu de afara cei de la orange au posibiliatea sa mi-l decodeze si daca da in ce retele ti-l decodeaza ca nu cred ca ai sa cumperi un iphone de la orange si ai sa poti sa bagi in el cartela de voda! Eu sincer imi foloseam Iphonul in rateau Digi pentru ca muncesc la RDS numai ca acuma am revenit la un gunoi adica huawei :)) Imi e dor sa imi pot folosi iphonul dar nu ma duce capu la haking ci numai la retelistica!

  12. @KraveKing: Pai eu de exemplu l`am luat la pret standard si daca il trimit la decodare mi`l decodeaza gratuit, insa decodeaza DOAR cele cumparate din Romania. Daca ai telefonul luat la abonament decodarea costa 100 de euro.

  13. @zaone pai si eu sa zic ca vreau sa il decodezi si ma duc la orange si le dau 100 de euro pot sa mi-l decodeze si pot sa bag orce cartela de romania in el?? Asta doar daca l-am luat de la ei???