Prima Pagina 3G Orange a modificat abonamentele de internet pe mobil

Orange a modificat abonamentele de internet pe mobil

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania a schimbat recent tarifele pentru abonamentele de internet pe mobil dupa cum urmeaza : pentru 3€ pe luna primiti acum 20MB de trafic, iar pentru 5€ pe luna primiti 200MB de trafic, modificand totodata si tarifele pentru traficul suplimentar, fiecare MB va costa 20 de eurocenti.

Noile abonamente sunt mai mult decat dezavantajoase avand in vedere ca in oferta precedenta cea mai scumpa optiune era de 6 euro si oferea un trafic de 500MB/luna plus o tarifare mult mai convenabila. Masura luata de Orange este una extrem de proasta avand in vedere ca Vodafone de exemplu are oferte mult mai bune oferind internet pe mobil la 4 euro cu 500MB trafic inclus si in curand Cosmote isi va extinde serviciile de internet mobil odata cu trecerea la infrastructura 3G, sa nu mai vorbim de cei care folosesc RDS si ofertele de acolo.

Ar fi 2 explicatii : fie Orange nu face profitul de alta data si s-a hotarat sa traga de la client cat poate de mult, fie reteaua lor nu mai face fata traficului avand in vedere ca anul trecut si anul acesta au avut vanzari foarte bune pentru iPhone. Oricum ar fi tot noi avem de suferit de pe urma “deciziilor” lor.

 • Bogdan

  Mda, Orange-ul ia decizii din ce in ce mai proaste. Vodafone devine acum principalul furnizor de internet mobil, dar astept cu mult rabdare Cosmote. Sa nu uitam ca ei au revenit de la nimic la unul dintre cei mai importanti operatori GSM din tara cu celebra oferta 2000 de minute. Ma astept si la o oferta asemanatoare in cazul internetului…

 • @Bogdan: Da si eu astept cu mare interes sa vad ce ofera Cosmote, chiar am in gand sa trec la ei daca au o oferta de internet buna.

 • GTC Black

  Si eu astept ofertele cosmote privind internetul pe mobil! Sper cat mai repede!!:)

 • Amintirivideo.ro

  Deci eu cu ab de internet pe mobil cu 4gb trafic inclus la 10 euro trebuie sa ma simt fericit.
  Cred ca in urma vanzarii unui numar asa mare de iPhone- uri au vazut ca urmeaza ca reteua sa nu mai faca fata.

 • @Amintirivideo.ro: Probabil reteaua, sau poate foamea de bani, cine stie, cert e ca in alte tari, civilizate desigur, de 10 euro primesti trafic nelimitat.

 • CoSSmiN

  zaone eu cu 9 euro mi-am activat in it.. o oferta.. de 1.gb pe luna ce sar peste 1 gb netul va merge va fi limitat la o viteza de 35 kb/s 🙂 rezonabil zic eu:P

 • @CoSSmiN: Facand o comparatie cu cea spus amintirivideo mai sus nu e o oferta prea buna pentru ca la Orange ai de 4 ori mai mult rafic insa la depasire viteza scade la jumatate din cat ai tu. Problema e ca oferta de care spune amintirivideo e doar pentru anumiti clienti, nu pentru toti si nu face parte din oferta comerciala.

 • CoSSmiN

  atunci e un bullshit bine sunt la alti operatori… aici care au oferte ami bune mai mult traffic si etc.. dar eu sunt pe wind(orange) din ce stiu eu 😀 si de asta.. nu am cautat prea mult am luat ce am gasit la indemana

 • @CoSSmiN: Din cate stiu eu Wind are oferte slabe, nu ca Orange ar excela cu ofertele.

 • CoSSmiN

  sincer eu is multumit de ofertele de la wind plus toti prieteni mei au wind.. deci is fortzat oarecum sa am si eu wind… dar sa luam de ex vodafone de aici.. cu 3 euro ai sms in retea fara limita zi si noapte daca vrei… cnad pe wind.. 2 euro ai 4000 de mesaje.. 🙂

 • @CoSSmiN: Lol, la Orange cu 1,5 euro ai 40 de mesaje, hmm hotie pe fata? Sure! Nu vreau sa imi mai aduc aminte de ofertele din SUA de 30$ internet nelimitat si alte cele ca ma ia durerea de cap.

 • CoSSmiN

  zaone:) sunt multe faze care cand vin in romania detest !!! : ) de aici sa zicem iti incarci telefonul cu 10 euro sau 100 sau 5 cat vrei tu.. sa zicem ca ii folosesti dar iti mai ramane 2 3 euro..
  si a trekut 1 luna.. ei bine in romania rpd esti in perioada de gratie.. pe cand aici… 10 ani tine cartela din ce imi aduk eu aminte si apoi expira daca nu o reinoiesti.. eii bine acesti 10 ani acei 2 3 euroi cati ai.. ii potii folosi nu trb sa iti reincarci ca esti in perioada de gratie.. mi se pare o tampenie.. acum in ianuarie cand am fost in romania.. cred ca am cheltuit cu telefonul in jur de 80 100 de euro doar pe telefonate.. in 4 saptamani..
  si tot primeam mereu mesaje.. ca sa imi reincarc ca risk sa intru in perioada de gratzie.. deci pff.. absurrrrdd!!:)

 • @CoSSmiN: In Romania e o foame de bani cum n-ai vazut nicaieri in lumea asta. Spam prin SMS fara numar de la Orange/Vodafone/Cosmote doar ca sa scoata bani.

 • CoSSmiN

  🙂 zaone aici te insheli peste tot e foame mare de bani mai mult decat crezi:)

 • energising

  La un moment dat ma gandisem sa fac portbilitate de numar spre Orange. Ceea ce m-a dat inapoi de la aceasta decizie, pe langa faptul ca cei de la Vodafone mi-au oferit abonamentul “Vodafone complet 1000” de care sunt cat de cat multumit, a fost oferta Internet pe Mobil 500 MB. Mi-au oferit doua luni abonament gratuit cu posibilitatea ca dupa expirarea celor doua luni sa pot dezactiva serviciul daca nu sunt multumit. 🙂 Deci, se poate!
  un alt aspect este ca desi cei de la Vodafove iti spun ca la acest tip de abonament pentru Internet nu se poate folosi telefonul ca modem, conectat cu laptop-ul, eu l-am folosit prin HSDPA-3G- ,in conditii extrem de multumitoare folosind aplicatia PdaNet.
  Ca o concluzie, bravo celor de la Orange! Cu asa oferte nu ma vor vedea prea curand in ograda lor. Nu ca ar conta pentru ei dar banuiesc ca mai sunt multi utilizatori ca si mine..:)

 • @energising: La Orange se merge pe ideea de a aduce clienti noi nu de a-i pastra pe cei vechi, un drum prost ales pentru ca foarte multi clienti existenti pleaca de la portocala spre alti operatori cu oferte mult mai bune. Eu deocamdata dau 3 euro pe optiunea de 500 MB de la Orange dar din aprilie ar trebui sa dau 6, sincer sa fiu nu-mi prea convine avand in vedere ca de 10 euro as putea opta pentru trafic triplu.

 • @CoSSmiN: Din cate stiu eu Wind are oferte slabe, nu ca Orange ar excela cu ofertele.

 • stefan

  cele mai proaste oferte de net le are orange acuma.. si inainte erau proaste fata de vodafone .. dar acum sincer ma p.. pe ei. jegosi oameni pot sa fie ,ce dracu sa faci cu 20mb ??? bataie de joc .. aia in juma de ora sunt gata asta daca ai si semnal , care la orange e alta bataie de joc. si la 5euro 200??? deci bataie de joc . singura solutie e sa mergem pe vodafone .. eu unu ma “mut” . la 4euro am 500mb in loc de jegosii astia de la orange cu 5 euro 200mb. again ma p.. pe ei. 🙂

 • @stefan: I know, abonamentele astea cu animale sunt de-a dreptul jalnice, eu sper ca la vara sa fie iPhone-ul disponibil si la alti operatori.