Exploit pentru baseband 05.12.01 gasit de MuscleNerd

Printr-un tweet dat de MuscleNerd cu aproximativ 20 de minute in urma, acesta anunta faptul ca exploit-ul pe care intentiona sa-l foloseasca in Yellowsn0w se regaseste inca in baseband-ul 05.12.01.

Se pare ca dupa discutia cu geohot MuscleNerd si-a mai incercat norocul si acum avem 2 exploit-uri diferite ce pot fi folosite pentru a decoda baseband-ul 05.12.01, confirmarea ca vechiul exploit inca e valabil venind de la MuscleNerd cateva minute mai tarziu.

Acum dat fiind faptul ca sunt 2 exploit-uri diferite ce ar putea fi transformate intr-un soft de decodate a noului baseband este foarte posibil ca odata cu lansarea firmware 3.2 sa vedem un nou programel pentru decodare facut pe baza unuia dintre exploit-uri, urmand ca celalalt sa fie pastrat pentru iPhone OS 4.0.

Desigur ca acesta ar fi scenariul ideal insa sunt sanse foarte mari sa nu lanseze nimic pana la vara doar pentru a pastra exploit-urile departe de Apple. Oricum ar fi la vara vom avea sigur un soft de decodare pentru telefoanele noastre.