Prima Pagina Apple Exploit pentru baseband 05.12.01 gasit de MuscleNerd

Exploit pentru baseband 05.12.01 gasit de MuscleNerd

Printr-un tweet dat de MuscleNerd cu aproximativ 20 de minute in urma, acesta anunta faptul ca exploit-ul pe care intentiona sa-l foloseasca in Yellowsn0w se regaseste inca in baseband-ul 05.12.01.

Se pare ca dupa discutia cu geohot MuscleNerd si-a mai incercat norocul si acum avem 2 exploit-uri diferite ce pot fi folosite pentru a decoda baseband-ul 05.12.01, confirmarea ca vechiul exploit inca e valabil venind de la MuscleNerd cateva minute mai tarziu.

Acum dat fiind faptul ca sunt 2 exploit-uri diferite ce ar putea fi transformate intr-un soft de decodate a noului baseband este foarte posibil ca odata cu lansarea firmware 3.2 sa vedem un nou programel pentru decodare facut pe baza unuia dintre exploit-uri, urmand ca celalalt sa fie pastrat pentru iPhone OS 4.0.

Desigur ca acesta ar fi scenariul ideal insa sunt sanse foarte mari sa nu lanseze nimic pana la vara doar pentru a pastra exploit-urile departe de Apple. Oricum ar fi la vara vom avea sigur un soft de decodare pentru telefoanele noastre.

 • GTC BLACK

  Eu ma gandesc ca astia de la apple, oricum vor face un mare update o data cu OS 4.0 nsh, eu ma gandesc ca se poate ca atunci o data cu noulw firmware 4.0 sa nu mai mearga nici un exploit…Macar pentru cei care in mom de fata nu pot folosi iphone-urile , sa scoata ceva unu din ele..zic eu..!

  Oricum si cei de la apple sunt la curent cu ce stim noi toti, ca cei doi au gasit cele 2 exploituri asa ca nsh cat de secret sunt acum.. deci si prin urma cred ca ei vor face major changes in OS 4.0 si nu cred ca acesstea vor mai fi valabile… sper sa nu fie ca mine dar eu asa gandesc!

 • @GTC BLACK: Exploit-ul asta e din 2008, are un an si ceva, daca Apple vroia sa-l scoata il scotea, Apple NU o va lasa iPhone-ul fara posibilitatea de jailbreak/unlock pentru ca nu vor mai avea vanzari. Stai linistit ca la vara va fi exact ca anul trecut, se va lansa OS 4.0, va trece o saptamana, poate 2, va lansa Dev Team un soft de decodare si jailbreak, apoi va aparea unul pentru iPhone 4G si tot asa.
  Si probabil o mica dovada ca poate va exista decodare pentru 3.2 in articolul urmator 😉

 • Bunicutza

  Ideea ca exploiturile gasite acum vor mai fi valabile si la versiunile urmatoare de firmware mi se pare un pic trasa de par. Acum si DevTeam si GeoHot au inceput in forta si scoteau crack dupa fiecare update. Din pacate vad ca acum a devenit ca o strategie de marketing, iar motivul “bagat” ca se asteapta versiunea finala (3.2 sau 4.0) este exagerat. Se pare ca s-a cam uitat motivul initial pentru care se deblocau si jailbreakuiau iPhonurile. 🙁

 • @Bunicutza: Trasa de par? Pai exploit-ul pentru firmware 3.0 il aveau inca de la firmware 2.2.1, la fel ca si exploit-urile de acum, le au cu mult inainte de lansarea unui firmware important.
  Nu a uitat nimeni pentru ce scoate respectivele exploit-uri insa acum se gandesc ca sunt milioane de oameni care nu au facut update la 3.1.3 si sunt cateva zeci/sute de mii care au facut si pun nevoile milioanelor de oameni inaintea celor cateva sute de mii.

 • Bunicutza

  Adevarat ce zici, insa nu mi se pare normal, atata tot. Daca tot faci chestia asta o faci si gata, nu stai sa astepti ce o sa fie. Pana la urma este un crack, si fie vorba intre noi, un exploit de genul BufferOverflow sau altceva cred ca se va gasi intotdeauna, indiferent de versiune samd.

 • @Bunicutza: Nu e chiar atat de simplu, si eu sincer sa fiu sunt de acord cu ei, de ce sa lanseze acum un update pentru ca s-au trezit cativa sa updateze “din greseal” si canda apare firmware 3.2/4.0 sa ramana toti fara nimic pentru ca a fost scos un exploit pentru aia care s-au grabit.

 • Bunicutza

  Sa zicem ca sunt de acord 50%. 🙂 Eu m-am abtinut sa fac update, dar am o prietena care si-a luat fara sa stie un telefon cu 05.12.01 (baseband care nu se poate debloca inca) si ea este mai indurerata de aspect. Apropo, o intrebare tehnica: daca sterg basebandul (de tot), in momentul in care iTunes face update ar trebui sa puna versiunea de baseband din firmwarele respectiv, nu ?

 • @Bunicutza: Baseband-ul nu poate fi sters decat fizic, adica desfaci telefonul, scoti chipul de pe placa de baza si il resetezi, o operatiune foarte complicata care nu e 100% sigura.
  Daca prietena ta si l-a luat asa atunci… trebuia sa se intereseze sa vada ce si cum inainte sa-l cumpere.

 • Bunicutza

  Nu bootloaderul, basebandul. Care daca nu ma insel este un eeprom si ca orice al eeprom se poate rescrie. Si in plus se rescrie cand faci update cu iTunes, din ce stiu eu e ultima faza din update. iTunes nu rescrie cu un baseband mai vechi ci doar cu unul mai nou (din pacate). In plus nu gasesc niciun tool care sa functioneze. Asta e…:(

 • @Bunicutza: Nu gasesti nimic care sa rescrie baseband-ul pentru ca nu se poate rescrie la ceva mai vechi, asta tine de bootloader, ti-am zis singura metoda prin care ar putea merge.Daca exista o posibilitate de a rescrie baseband-ul crezi ca nu ar fi rescris lumea deja?

 • Bunicutza

  @zaone: mda…cred ca ai dreptate…cu toate ca mi-as dori sa fiu o musca la Service la Orange, aia stiu sigur ca pot debloca basebandul…asta e acum, avem rabdare si asteptam…
  PS: marfa site 🙂

 • Nu`l deblocheaza nici aia, nu se complica ei, ei doar le decodeaza prin Apple. Si eu am inceput cu un iPhone 3G si un TurboSIM si am ajuns aici, toti invatam incetul cu incetul. Mersi.

 • Bunicutza

  @zaone: Stai asa…merge si la noi pe retelele noastre cu TurboSIM ?

 • @Bunicutza: Pe firmware 2.x mergea, acum nu mai exista TurboSIM-uri.

 • DIESEL

  Nu se aude nimic de unlock ah ?? 😐