iPhone 4G va permite video calling

iPhone SDK-urile date developerilor inainte de lansarea urmatoarelor versiuni de firmware contin intotdeauna informatii interesante si despre urmatoarele produse care urmeaza sa apara.

De data aceasta in iPhone SDK au fost gasite detalii privind capacitatea noului iPhone de a permite apeluri vindeo, detaliile constand in 2 iconite sugestiv denumite AcceptVideo/DeclineorEndVideo. Oare intentioneaza Apple sa introduca in sfarsit o camera frontala pentru viitorul model de iPhone? S-ar parea ca da avand in vedere recentele detalii, mai ales ca respectivele iconite au fost gasite in folderul pentru aplicatia Phone.

Dar asta nu e tot, la o analiza a unor fisiere apartinand de aplicatie Phone au fost gasite detalii privind permiterea VideoChat-ului de pe noul terminal al Apple. Dovezi in plus ca poate la vara vom vedea in sfarsit un iPhone revolutionar, sau poate sunt doar niste informatii aruncate de Apple pentru a indrepta atentia tuturor spre anumite aspecte, altele decat cele ce urmeaza a fi aplicate in noul iDevice.

3 COMENTARII

  1. Sincer, daca eu as fi Apple as face exact acelasi lucru. Ba mai mult, as pune si un icon care sa se numeasca “make_coffee.png” si as lasa lumea sa vorbeasca… 🙂

    Cred ca daca Apple ar fi vrut sa introduca videocall-ul, ar fi facut-o odata cu fw3.0 si cu 3Gs-ul, care are capabilitati de a filma integrate in fw. Nu ar fi fost primul telefon care sa aiba o singura camera si sa ofere video-call…dar cine stie de ce nu au facut-o (o idee ar fi pentru a mentine la o rata acceptabila transferul de date pe retelele mobile).

    Totusi, e fascinant cum Apple incearca prin atatea mijloace sa-si duca clientii de nas 🙂 O data, cu acele asa-zise exploit-uri, pe care ei “uita” sa le inchida in fiecare firmware, si inevitabil se gasesc unii care sa le “descopere” mai devreme sau mai tarziu; apoi prin plasarea de cod sau “material” cum sunt icoanele astea prin SDK-uri sau direct in firmware; unde mai pui si patentarea a tot felul de “inventii”, dintre care putine vad lumina zilei dar macar ne fac sa visam frumos…

    Cu toate astea, de cand am iPhone ma mandresc ca am descoperit un telefon care sa fie in sfarsit pe gustul meu, fiind pana nu demult utilizator al mai multor modele Sony-Ericsson, si mai de curand HTC Diamond, deci Windows Mobile, care mi-a lasat un gust usor amar, mai ales dupa ce am descoperit iPhone. Si cu toate astea, fara jailbreak nu stiu daca m-ar mai fascina la fel de mult iPhone-ul cum o face acum…

  2. @seba18: Eu nu cred in mai nimic din ce “iese” inainte de produs dar prezint stirile, informez lumea, ma mai informez si eu cu privire la ce-i duce capul pe cei de la Apple. Am citit cateva articole despre companie si mi-am dat seama ca au un departament de marketing extrem de bine pus la punct si nimic nu “iese” fara voia ia, si ce “scapa” e doar la deruta pentru a tine lumea ocupata.
    Cu 3GS-ul nu puteau face mari inovatii pentru ca era o perioada de criza si au ales calea “safe” si probabil ca nici ei nu se asteptau ca lumea sa cumpere atat de multe iPhone-uri, de aici si criza de la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie cand doar in SUA existau stocuri suficiente pentru a face fata cererii.