Hexen 2 pentru iPhone/iPod Touch in curand in AppStore

In cursul acestei dimineti a fost anuntat in mod oficial proiectul Hexen 2 ce implica portarea pe iPhone/iPod Touch a celebrului joc Hexen 2 lansat acum aproape 13 ani de id software.

Hexen 2 este o continuare a jocului Hexen care initial fusese conceput ca o continuare pentru Heretic, toate acestea se intamplau pe la mijlocul anilor ’90 si erau rezultatul unei colaborari dintre id software si Activision. Jocurile sunt bazate pe engine-ul grafic al Quake-ului si problema pe care developerii versiunii pentru iPhone a Hexen 2 o intampina este faptul ca respectivul engine grafic apartine de Activision si trebuie mai intai sa ajunga la o intelegere cu acestia in ceea ce priveste distributia.

Povestea din Hexen 2 se desfasoara intr-un taram stapanit de un demon Serpent Rider numit Eidolon, o lume in care acesta a transformat in sclavi intreaga populatie umana. Impotriva lui Eidolon puteti alege sa jucati cu un caracter apartinand de una dintre cele 4 clase : Palladin, Crusader, Assassin si magician, fiecare dintre ele avand propriile caracteristici. Actiunea se desfasoara pe diferite continente fiecare diferit fata de celalalt, trebuind sa omorati inamici sa rezolvati puzzle-uri si toate astea pentru a ajunge la batalia finala cu Eidolon si a salva populatia umana de la moarte.

Deocamdata nu se stie data lansarii jocului pentru ca varianta testata astazi de cei de la TouchArcade este abia in stadiul alpha, mai este mult de lucru la performanta, control, grafica, etc. Pe masura ce vor aparea noutati va voi tine la curent.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gaD_WEYOLTA[/youtube]