50% dintre utilizatorii de iPhone cumpara cel putin o aplicatie pe luna

Inceputul anului 2010 a fost momentul perfect pentru companii de a solicita cateva sondaje pentru a vedea pozitia lor pe piata, cat de fericiti sunt clinetii cu produsele lor, ce activitati fac clientii cu aceste produse si multe altele. Cel mai recent dintre acestea vine de la AdMob, si vizeaza posesorii de produse Apple, terminale cu sistem de operare Android si WebOS(posesori de Palm).

Sondajul desfasurat pe un numar limitat de oameni a avut rezultatele urmatoare :

– 50% dintre posesorii de iPhone intervievati au declarat ca achizitioneaza cel putin o aplicatie pe luna din AppStore, spre deosebire de 35% dintre utilizatorii de iPod Touch, 24% dintre utilizatorii de Palm si 21% dintre utilizatorii de terminale dotate cu Android OS.

– in ceea ce priveste download-ul de aplicatii utilizatorii de iPod Touch sunt in fruntea liste cu 12 aplicatii pe luna (10 paid/2 free), urmati de utilizatorii de iPhone cu 9 aplicatii(7 free/2 paid) impreuna cu posesorii de terminale cu Android OS(7 free/2 paid), pe ultimul loc clasandu-se utilizatorii de Palm cu 6 aplicatii(5 free/1 paid);

– privind folosirea respectivelor aplicatii, utilizatorii de iPod Touch sunt in fruntea listei cu 100 de minute de utilizare lunar, cei de Palm cu 87 de minute, cei de Android OS cu 80 de minute si pe ultimul loc utilizatorii de iPhone cu 79 minute;

– cei mai multumidi de achizitie sunt utilizatorii de iPhone, procentul acestora fiind de 91%, urmati de posesorii de iPod Touch cu 88%, pe locul trei situandu-se posesorii de terminale echipate cu Android OS, 84% dintre cei intervievati fiind multumiti de achizitie, pe ultimul loc cu doar 69% se situeaza posesorii de terminale Palm.

Sondajul a fost facut pe un numar destul de mic de persoane, vreo cateva mii doar, si s-a desfasurat doar pe teritoriul SUA. Din punctul meu de vedere nu reprezinta nici pe departe numarul real de aplicatii cumparate/downloadate si in nici un caz numarul de minute petrecute intr-o aplicatie lunar.

Daca tot dupa astfel de sondaje se ghideaza si Apple atunci incep sa inteleg de ce iPhone-ul are atatea lipsuri.