Mirror\’s Edge se apropie de lansarea oficiala

Dupa cum v-am spus ieri, zilele aceastea EA Games tine o mini conferinta pentru a-si prezenta jocurile existent dar si cele care urmeaza sa apara in cursul acestui an si a chemat diferiti editori ai unora dintre cele mai importante site-uri de profil din lume pentru a participa. Printre acestea un loc special il ocupa Mirror’s Edge, un joc care in versiunea pentru PC/console s-a bucurat de un enorm succes iar acum EA Games incearca sa profite de pe faima acestuia introducandu-l si pe iPhone/iPod Touch.

Intreg gameplay-ul jocului se petrece intr-un viitor distant in care o organizatie secreta incearca sa detroneze guvernul unei tari iar voi preluati rolul unui curier care trebuie sa livreze documente foarte importante intre sefii organizatiei iar asta presupune strabaterea orasului intesat cu agenti guvernamentali. In versiunea pentru PC/console Mirror’s Edge aborda calea unui subjective view pentru control personajului insa in versiunea pentru iPhone/iPod Touch aceasta abordare a fost abandonata pentru a face locul 3rd person view, o metoda mult mai potrivita pentru a juca un asemenea joc pe un ecran cu touchscreen.

Mirror’s Edge pentru iPhone/iPod Touch a fost refacut de la 0 deoarece o portare versiunii de pe PC/console ar fi creeat foarte multe probleme nu doar din perspectiva controlului, dar si a graficii care in aceasta versiune este complet redimensionata pentru a se potrivi rezolutiei ecranelor iDevice-urilor.

Nu am jucat versiunea pentru PC/console insa ideea din acest joc a inceput sa ma prinda si eu unul astept cu interes sa vad ce ne pregateste EA Games in Mirror’s Edge. Nu s-a spus deocamdata cand va fi lansarea oficiala insa in mod sigur nu vom avea foarte mult de asteptat, este posibil ca jocul sa apara in AppStore la inceputul lunii aprilie.