Tutorial : Cum sa modifici blacksn0w pentru a fi compatibil cu firmware 3.1.3

Acest tutorial va va invata sa modificati blacksn0w pentru a fi compatibil cu firmware 3.1.3 insa se adreseaza DOAR posesorilor de iPhone 3G/3GS care au firmware 3.1.3 si baseband 05.11.07. Acest tutorial NU VA FUNCTIONA cu baseband 05.12.01 sub nici o forma deci nu are rost sa intrebati.

Urmati acest tutorial PE PROPRIA RASPUNDERE! Eu nu l-am testat pentru ca nu am baseband 05.11.07 ci 05.12.01 asa ca nu stiu daca functioneaza sau nu, cei care l-au testat au confirmat ca functioneaza, ramane la atitudinea voastra.

Pasul 1

Downloadati cele 2 fisiere blacksn0w de aici : [download id=”1,36″] si 7zip de aici si instalati-l.

Pasul 2

Conectati-va in telefonul vostru folosind ifunbox si intrati in fisierul /tmp/ din telefon.

Pasul 3

Deschideti 7zip si navigati catre locul unde ai salvat blacksn0w.deb si intrati in el pana ajungeti la System\Library\LaunchDaemons\com.apple.CommCenter.plist si copiati com.apple.CommCenter.plist in telefon in fisierul /tmp/.

Pasul 4

Copiati fisierul blacksn0w.dylib, downloadat la pasul 1, in directorul /usr/lib din telefon.

Pasul 5

Instalati Mobile Terminal din Cydia, deschideti-l si tastati su apoi ca si parola tastati alpine, daca ati schimbat anterior parola introduceti parola noua.

Pasul 6

Dupa logarea ca administrator prin intermediul Mobile Terminal scrieti aceasta comanda in Mobile Terminal : launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist ; launchctl load /tmp/com.apple.CommCenter.plist ; launchctl start com.apple.CommCenter

Acum verificati daca telefonul a pierdut de tot semnalul, daca nu e posibil ca telefonul sa se blocheze, asteptati aproximativ 20 de secunde dupa care resetati telefonul prin apasarea simultana a tastelor Home+Lock pana apare logo-ul Apple pe ecran.

Pasul 7

Daca totul a decurs ok si telefonul a pierdut semnalul atunci copiati fisierul com.apple.CommCenter.plist din folderul /tmp/, din telefon, tot in telefon in folderul System/Library/LaunchDaemons/.

Acum resetati telefonul prin apasarea simultana a tastelor Home+Lock pana apare logo-ul Apple pe ecran.

Dupa reset ar trebui sa aveti semnal si totul sa functioneze ok.

Daca aveti intrebari sau probleme intrebati printr-un comentariu si voi incerca sa va ajut.

20 COMENTARII

  1. Sa inteleg ca nu ai nevoie de unlock zaone de ai trecut la ultimul baseband? Sau ai gasit pe unve vreo solutie. Si app ai un PM de la mine la care nu ai raspuns sau ai omis.

  2. Aceeasi intreabare am si eu,cum ramane cu unlock(activation)?Am folosit ifunbox si am copiat fisierele alea 2 dar mai departe nu pot trece pt ca nu pot instala cydia,pt asta imi trebuie ca telu sa fie activat.Astept un update,ms

  3. @KraveKing: Nu am nevoie de decodare pentru ca folosesc telefonul pe Orange, de unde e si luat. Daca ai trimis mail prin formularul de contact trimite iar, eu sterg toate mailurile care au ca si continut probleme legate de iPhone.
    @Vali: Ca sa poti folosi blacksn0w trebuie sa ai jailbreak in primul rand.

  4. Am si eu o intrebare, nu stiu daca postez bine.. Se poate activa (nu debloca) un 3g, daca nu ai un sim pe reteaua care e codat telefonul (3.1.3. 5.12.01) ? Mersi pentru raspuns.

  5. sal. am 3gs 32giga cu custom ipsw 3.1.3 bb 05.11.07. Am incercat toate variantele si din cydia si aceasta varianta cu terminal. dupa ce ai dau comanda spune searching…. si nu se mai opreste. dau hard reset si dupa ce copii in System/Library/LaunchDaemons/. telu buteaza incontinuu.

  6. nu stiu ce sa mai fac. am rescris custom ipsw 3.1.3 snowbreze de vreo 10 ori pana acum. oricum telu e in teste (e al unui amic) . daca aveti vreo rezolvare dati comment