Camerele telefoanelor mobile vor fi de 4 ori mai bune

Sau cel putin asa sustine presedintele companiei InVisage Technologies care sustine ca compania sa a descoperit o noua modalitate de a fabrica camerele pentru telefoane mobile, cu ajutorul careia acestea vor deveni cu de pana la 4 ori mai clare si in consecinta vor scoate poze cu de pana la 4 ori mai bune.

Dupa cum spune acesta, problema actualelor camere sta chiar in senzorul camerei care nu permite absorptia corecta a lumii si in consecinta aparatele inregistreaza poze de o calitate destul de slaba. Actualii senzori sunt facuti cu silicon insa noua tehnologie permite fabricare acestora cu puncte cuantice facute dintr-un alt material, care in final va duce la cresterea ratei de absorptie a luminii care in momentul de fata este de 50% pe senzorii cu silicon.

Noua tehnologie va permite pozitionarea punctelor cuantice in spatele senzorului permitand astfel cresterea ratei de captare a luminii pana la 90%, ceea ce este aproape dublu fata de capacitatea camerelor montate in prezent in telefoanele noastre.

Vestea este buna, viitorul suna bine, problema este ca nu stim in cat timp va fi implementata aceasta tehnologie. daca va fi implementata, sau vom merge in continuare cu aceleasi camere mediocre/sub mediocre.