Cum sa faci downgrade de baseband pe firmware 3.1.3

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6dxM3ADO30M[/youtube]

Ceea ce vedeti mai sus este o metoda de a rescrie baseband-ul telefonului direct din chipul de pe placa de baza, o metoda complicata pe care nu ar trebui sa o incercati decat daca aveti cunostinte avansate despre electronica si hardware. In video se explica metoda pe un iPhone 3G cu firmware 3.1.3 si baseband 05.12.01, deci nici o sansa de a face decodare prin software deocamdata, asa ca aceasta este singura metoda de a va putea decoda telefonul insa nu stiu cati tehnicieni din service-urile GSM din Romania au cunostintele necesare pentru a face o asemenea operatiune.

Dupa cum vedeti intai se desface tot iPhone-ul, se scoate chipul si se reflash-uieste folosind un program pentru calculator apoi se introduce inapoi in telefon insa toata aceasta operatie este foarte complexa si daca nu va pricepeti veti strica in mod sigur telefonul. Video-ul de mai sus detaliaza aceasta operatiune pe un iPhone 3G caruia i se face downgrade de la baseband 05.12.01 la 04.26.01 si din pacate nu stiu daca operatiunea este posibila si pentru iPhone 3GS.

Un lucru e sigur totusi, MuscleNerd de la Dev Teamconfirmat ca metoda este corecta asa ca daca te pricepi o poti invata si sunt sigur ca exista clienti doritori de un baseband downgrade.