300.000 iPads vandute in SUA insa Europa ar putea astepta mai mult

Avem si primele date oficiale cu privire la vanzarile iPad in SUA, Apple a anuntat astazi prin intermediul unui comunicat de presa ca a vandut in data de 3 Aprilie nu mai putin de 300.000 de iPads, incluzand si pre-comenzile, o cifra ce reprezinta jumatate din estimarile initiale privind vanzarile iPad. Compania din Cupertino a anuntat ca utilizatorii de iPad au downloadat aproape 1 milion de aplicatii din AppStore si nu mai putin de 250.000 iBooks, cifre impresionante pentru o singura zi, dar e de inteles avand in vedere ca toti cei care si-au cumparat iPad au fost foarte multumizi de achizitie.

Apple® today announced that it sold over 300,000 iPads in the US as of midnight Saturday, April 3. These sales included deliveries of pre-ordered iPads to customers, deliveries to channel partners and sales at Apple Retail Stores. Apple also announced that iPad users downloaded over one million apps from Apple’s App Store and over 250,000 ebooks from its iBookstore during the first day.

Apple a anuntat ca versiunea 3G a iPad va fi disponibila la sfarsitu lunii aprilie, atunci cand versiune WiFi only/3G vor fi disponibile si in alte tari, insa exista unele date care ar putea da peste cap planurile europenilor care asteapta sa cumpere o iPad. Din cate se pare operatorul elvetian Swisscom a scos de pe pagina oficiala orice referinta cu privire la iPad iar cand au fost intrebati ce i-a determinat sa faca acest lucru au declarat ca nu mai sunt sigur ca Apple le va livra produsele la data stabilita si asteapta noi informatii de la compania din Cupertino.

We are not certain anymore that Apple will deliver us and we’re waiting for further details

Nu ar fi prima oara cand Apple ar avea probleme cu stocurile insa ar fi prima cand ar rata un deadline, eu personal ma indoiesc de acest lucru insa trebuie sa luati in considerare si aceasta posibilitatea daca asteptati sa va cumparati un iPad din Europa.