iPad – mai rapid decat iPhone 3GS si Nexus One

iPad-ul, este in momentul de fata cel mai rapid terminal dotat cu iPhone OS, avand in vedere frecventa proesorului A4 de 1GHZ, si cei 512MB RAM care ii dau capacitatea de a face fata platformei Snapdragon de pe  Nexus One, avand in vedere ca acesta are o configuratie hardware aproape identica cu iPad-ul(1GHZ, 512MB RAM).

In imaginile de mai jos veti observa ca iPad-ul zdrobeste iPhone 3GS in orice test si nu este nici macar o singura data intrecuta de Nexus One care se chinuie destul de mult sa tina pasu cu iPad-ul. Atat testele de incarcare a paginilor web cat si cel al rularii unui JavaScript benchmark demonstreaza ca desi Apple nu a facut un device extraordinar de rapid, a oferit totusi(ca intotdeauna de altfel) un nivel de performanta indeajuns de mare incat sa fie pe primul loc pana la urmatoarea lansare. Este o practica obisnuita a celor de la Apple care niciodata nu dau prea mult ci indeajuns incat produsul sa fie cumparat dar prea putin pentru a fi tinut cand apare urmatorul.

Trebuie totusi luat in considerare si faptul ca testele au fost facute pe 3 device-uri cu 3 sisteme de operare diferite : iPhone OS 3.2/3.1.3 si Android OS 2.1, iar lucrul acesta poate avea un impact extrem de mare, in special asupra Nexus One care are hardware mai mult decat capabil a-i tine piept iPad-ului.

In orice caz, iPad-ul este gadget-ul momentului, toata atentia presei IT internationale se afla asupra “magicului” produs al celor de la Apple, iar vanzarile releva faptul ca Apple a dat de aur cu acest produs.