iPad-ul permite folosirea functiilor FM

iPad-ul se pare ca este dotat cu acelasi chip Broadcom BCM4329 ca si pe iPhone 3GS/iPod Touch 3G, chip care permite folosirea acestor device-uri pe post de transmitatoare/receptoare FM, mai pe scurt pot fi folosite cu o aplicatie radio dedicata.

Despre posibilitatea introducerii unei aplicatii radio native in iPhone OS s-a mai discutat si avand in vedere ca toate 3 device-urile includ acelasi chip pentru comunicatii, este destul de posibil ca odata cu iPhone OS 4.0 sa vedem aceasta aplicatie introdusa.

The Broadcom BCM4329 integrates a complete IEEE 802.11 a/b/g/n system (MAC/baseband/radio) with Bluetooth® 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate), and FM radio receiver and transmitter. By combining several proven wireless technologies onto a single silicon die, the BCM4329 enables mobile devices to support today’s toughest media applications — without impacting device size or battery life.

Sincer sa fiu cred in aceasta posibilitatea deoarece iDevice-urile au hardware-ul necesar si acest feature a fost de mult cerut de fanii Apple, sper sa am dreptatea si foamea de bani a gitantului din Cupertino sa nu fie un factor decizional prea important care sa duca in final la nefolosirea capacitatilor FM.