iPad-ul permite folosirea functiilor FM

iPad-ul se pare ca este dotat cu acelasi chip Broadcom BCM4329 ca si pe iPhone 3GS/iPod Touch 3G, chip care permite folosirea acestor device-uri pe post de transmitatoare/receptoare FM, mai pe scurt pot fi folosite cu o aplicatie radio dedicata.

Despre posibilitatea introducerii unei aplicatii radio native in iPhone OS s-a mai discutat si avand in vedere ca toate 3 device-urile includ acelasi chip pentru comunicatii, este destul de posibil ca odata cu iPhone OS 4.0 sa vedem aceasta aplicatie introdusa.

The Broadcom BCM4329 integrates a complete IEEE 802.11 a/b/g/n system (MAC/baseband/radio) with Bluetooth® 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate), and FM radio receiver and transmitter. By combining several proven wireless technologies onto a single silicon die, the BCM4329 enables mobile devices to support today’s toughest media applications – without impacting device size or battery life.

Sincer sa fiu cred in aceasta posibilitatea deoarece iDevice-urile au hardware-ul necesar si acest feature a fost de mult cerut de fanii Apple, sper sa am dreptatea si foamea de bani a gitantului din Cupertino sa nu fie un factor decizional prea important care sa duca in final la nefolosirea capacitatilor FM.

Articolul precedentiPad-ul a fost jailbreak-uit!
Articolul următoriPad – noi secrete dezvaluite
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.