HP Slate – prima iPad killer?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AeDalRBjyJo[/youtube]

Ieri a aparut primul video de prezentare a noii internet tablet a celor de la HP, HP Slate,  o internet tablet foarte interesanta atat prin prisma specificatiilor sale hardware, dar mai ales prin faptul ca ruleaza Windows 7, deci avem optiuni nelimitate in ceea ce priveste functionalitatea sa.

In imaginea de mai sus aveti o comparatie intre HP Slate si Apple iPad, iar la o prima vede Slate-ul pare mult mult mai interesant si haideti sa vedem de ce :

  • este echipata cu un procesor Atom de 1.6GHZ vs A4-ul de 1GHZ de pe iPad;
  • are un procesor grafic(probabil Broadcom Crystal HD) care permite rularea video-urilor in format 1080p vs iPad care oficial nu poate;
  • capacitatea poate fi upgradata cu ajutorul unui card SD vs iPad unde memoria e fixa;
  • are 1GB RAM vs iPad care are doar 256MB;
  • are porturi USB/pentru carduri de memorie/introducerea unui SIM vs iPad care are doar pentru casti/cablul USB/SIM;
  • ruleaza Windows 7 vs iPad ce ruleaza iPhone OS 3.2;
  • are o camera web incorporata vs iPad care nu are dar exista un accesoriu ce costa 30$;
  • si ultimul dar nu cel din urma, suporta mult controversatul flash vs iPad care nu are asa ceva inca.

Desigur ca iPad-ul are o autonomie a bateriei mult mai mare, o rezolutie mai buna si este compatibila cu standardul WiFi N, insa tot Slate-ul pare alegerea cea mai potrivita in momentul de fata. Un alt punct forte al iPad-ului ar fi iPhone OS care ruleaza extrem de bine pe ea vs Windows 7 Home Premium de pe Slate care in mod sigur nu va avea aceeasi fluenta, insa va oferi posibilitati aproape nelimitate in ceea ce priveste folosirea programelor si configurarea lor.

In ceea ce priveste pretul, iPad-ul costa intre 499 – 829$ vs HP Slate care se zvoneste ca ar avea un pret de 549 – 589$, so un mare mare avantaj pentru HP Slate, ramane de vazut cum se va comporta produsul final.

Ce parere aveti, iPad sau HP Slate?

15 COMENTARII

  1. Parca Slate-ul…deoarece are nu e asa de limitat ca si iPad-ul.Dar prefer oricand iPhone OS in detrimentul lui windows 7 ca sistem de operare.Imi place mai mult interfata de pe iPad.Ca si specificatii parca as alege Slate-ul.

  2. IPAD! ORICATE SPECIFICATII HARDWARE AR AVEA SLATE-UL MULT MAI FINUTZ MAI APRECIABIL ESTE IPAD! LA FEL CA NEXUS VS IPHONE! PE HARTIE NEXUS CLAR ! INSA IN REALITATEA IPHONE ESTE CU TOTUL DEOSEBIT FATA DE NEXUS…PRODUSELE CELOR DE LA APPLE SUNT EXACT PE GUSTUL SI FINETZEA MEA:PMULTUMIM APPLE CA EXISTI!

  3. @zaone:
    Ecranul este capacitiv dar exista diferente chiar si intre ecranele capacitive cand vine vorba de sensibilitate (stiu asta de la telefoanele mobile).Din cate stiu eu , Apple produce ecranul cu cea mai mare acuratete de pe piata la ora actuala.

  4. @alex: Este adevarat, presupun ca ecranul de pe HP Slate e putin mai “resistiv” deoarece permite folosirea unui pen/stylus, totusi abia dupa ce iese produsul pe piata si va fi etstat vom vedea cat e de bun.

  5. Ambele tablete au ecran capacitiv dar dupa cum spune mai sus alex mai sus exista diferente de sensibilitate dintre cele doua.Sunt de parere ca Apple are ecrane capacitive de neegalat.

  6. Intradevar W7 iti da o mare libertate de miscare insa de miscat nu se misca la fel de bine ca ipad os-ul. Nu se compara o interfata care acopera windows-ul cu ceva creat special pentru device-ul respectiv. (vezi HTC-urile cu interfata lor). Mi se pare o experienta incmensrabil mai buna Iphone-ul versus orice HTC. Aceeasi chestie o sa fie si aici. Si sa fim seriosi W7 pe un Intel Atom fie el si la 1.7…. nu cred ca o sa fie o combinatie prea placuta.

  7. @Marius: iPad ruleaza iPhone OS, nu are un sistem de operare special facut, insa e adevarat ca Windows 7 va necesita mai multe resurse, dar daca HP va alege sa foloseasca versiunea mobile a Windows 7 atunci situatia se schimba.

  8. mi se pare alegerea mea ar fi HP slate dar mi se pare mult mai complicat decat IPAD dar ……..ramane de vazut,yo chiar vreau sa-mi iau un laptop/notebook si acestea au unh pret extraordinar de bun dar cum am spus……ramane de vazut