Unii utilizatori de iPad au raportat probleme cu WiFi-ul

La nici 2 zile de la lansarea iPad deja exista utilizatori care au semnalat probleme hardware, vorbim despre eternele probleme cu chip-ul WiFi, care de la iPhone OS 3.0 incoace terorizeaza posesorii de iPhone/iPod Touch si acum de iPad. Mai exact, utilizatorii de iPad au raportat ca semnalul WiFi este foarte slab cand se deplaseaza la o distanta relativ mica de hotspot, asta in conditiile in care un laptop spre exemplu are semnalul mult mai bun.

Din pacate asta nu e tot, unii utilizatori raporteaza ca  semnalul WiFi fluctueaza constant chiar si cand se afla langa router sau mai rau iPad-ul refuza sa ia setarile pentru internet automat si acestea trebuie introduse manual, desi iPhone-ul sau un MacBook iau aceste setari imediat dupa conectare. Deocamdata forumurile Apple au cateva thread-uri in care exista cateva zeci de utilizatori care se plang de problemele cu WiFi si numarul acestora ar putea creste.

Unii au  pus problema cu WiFi-ul pe seama proastei plasari a chipului WiFi in partea din spate a iPad-ului, sub o carcasa de aluminiu care ar creea probleme cu captarea semnalului, lucru intalnit si la vechiul iPhone 2G. Daca e sa ne luam dupa aceasta teorie atunci o rezolvare prin software e imposibila si in cazul acesta utilizatorii de iPad pot spera doar la rezolvarea problemei intr-un viitor model de iPad.

Am trecut si eu prin astfel de probleme cu un iPhone 3G caruia i-a cedat WiFi-ul dupa update la iPhone OS 3.0 si din pacate actualul iPhone 3GS refuza sa imi recunoasca setarile retelei de acasa desi laptop-ul o face, ba mai mult refuza sa ia setarile la unele hotspots din oras, si toate astea tin in principal de software, pe care Apple se pare ca nu reuseste sa il repare.