Prima Pagina Apple Apple in discutii cu AMD pentru o posibila colaborare

Apple in discutii cu AMD pentru o posibila colaborare

AMD, al doilea producator de procesoare pentru desktop/laptops din lume este in discutii avansate cu Apple pentru o posibila colaborare ce priveste introducerea procesoarelor AMD si de ce nu a chip-urilor grafice ATI in viitoarele MacBooks. Sunt sigur ca ati auzit de AMD si ATI, probabil ca aveti un produs al cel putin uneia dintre cele 2 companii in calculator, iar daca aveti probabil stiti ca AMD este de vreo cativa ani in umbra Intel in ceea ce priveste performanta procesoarelor. Daca pe piata procesoarelor AMD nu o duce chiar atat de bine, compania ATI(ce apartine de AMD) o duce grozav, procesoarele sale grafice sunt extrem de cautate, practic ATI fiind balonul de aer care tine AMD-ul la suprafata de vreo 2 ani de zile.

Zvonurile spun ca Apple s-a cam saturat sa astepte dupa Intel care a avut probleme cu stocul de procesoare, acesta fiind un motiv pentru care noua linie de MacBooks a intarziat atat de mult, si va colabora cu AMD pentru a introduce procesoarele sale pe viitoarele Mac-uri. Din pacate performanta procesoarelor AMD este net inferioara celor Intel iar trecerea pe platformele AMD ar putea fi destul de riscanta pentru Apple care si-a obisnuit clientii cu anumite nivele de performanta, si cresteri cu aproximativ 50% a performantei la fiecare upgrade.

Ramane de vazut ce va aduce in final aceasta colaborare, oricum va fi foarte interesant de vazut cum va reusi Apple sa “tweak-uiasca” pana anul viitor platformele AMD pentru a depasi in performanta actualele platforme i5/i7 ale Intel.

  • MacBook-uri cu procesoare AMD. Asta e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o. Sursa stirii e credibila sau e doar un zvon?

  • @the1: Da, se pare ca bosii din AMD au fost vazuti facand vizite la sediul companiei Apple si ma indoiesc ca au mers sa faca un tur al caldirilor de acolo.

  • In segmentul desktop sunt pe 2,pe servere este invers.

  • @Marian: Aici vorbim de desktop, MacBook-urile nu sunt servere.

  • Bine, puteau merge la apple si pentru a se milogi de Steve sa le accepte procesoarele…. 😀