Baseband 05.13.03 – un pas inainte pentru navigarea pe internet de pe iPhone

Acum aproape o saptamana am scris un articol in care spuneam ca baseband-ul 05.13.03 din iPhone OS 4.0 beta 1 aduce imbunatatiri atat vitezei de navigare pe internet folosind conexiunea operatorului de telefonie cat si conexiunea WiFi, insa informatiile erau bazate pe informatiile baietilor de la iSpazio si experienta lor cu iPhone OS 4.0 de pana in acel moment. Eu nu am avut instalat iPhone OS 4.0 decat cateva ore, a trebuit sa il reinstalez deoarece nu puteam primi apeluri, problema pe care o intampinam desi aveam semnal “full”, insa revenind la firmware 3.1.2 am ramas cu acelasi baseband si sincer sa fiu nu imi pare rau.

Dupa updatarea baseband-ului viteza de navigare pe internet s-a imbunatatit simtitor, paginile se incarca mult mai repede decat pe baseband-ul 05.12.01, atat pe 3G cat si prin WiFi, imbunatatirea simtindu-se indiferent daca navighez cu Opera Mini ori cu Safari. Paginile se incarca mai repede, download-ul merge cu o viteza constanta, mai mare, per total navigarea pe internet este mai rapida si mai usoara.

Desi internetul merge mai bine semnalul nu o duce chiar atat de grozav, de la updatarea baseband-ului mi s-a spus de cateva ori ca nu puteam fi sunat, desi eu aveam semnal “full” iar cand aveam instalat iPhone OS 4.0 nu puteam fi sunat absolut deloc, desi eu puteam naviga pe internet si suna pe altcineva. Pe firmware 3.1.2 am avut probleme cu sunatul insa deocamdata ramane sa vad in zilele urmatoare daca acestea se mentin sau au fost doar mici hibe ale retelei.

27 COMENTARII

  1. zaone? cum adica ai avut probleme cu sunetul pe 3.1.2? ca eu acum am probleme cu castile mai precis cu butonul de pe cablu nu mai merge sa raspund sa pornesc iPod-ul sau sa derulez nici mic-ul am doar sunet in casti…. eu banuiesc ca o biluta nu mai iese bine afara ca sa faca contact cu mufa de la casti sau sa fie de la 3.1.2? ai avut aceiasi problema cumva?

  2. @Nelu: Dar nu am spus ca am avut probleme cu sunetul ci cu semnalul.
    Ce spui tu acolo ori e o problema hardware de la casti ori din software, ori nu le-ai bagat bine. Daca e hardware trebuie reparate/schimbate, software doar cu restore rezolvi si de bagat mai bine te descurci tu. Eu n-am avut nici o problema de genul asta cu 3.1.2.

  3. Problema cu sunatul se intampla deregula atunci cand pierzi semnalul 3G/UMTS/HSPA si telefonului ii ia un timp sa treaca pe banda 2G, sau invers cand treci dintr-o zona cu 2G in 3G, pentru ca in momentul ala practic pentru 2-3 secunde nu esti inregistrat pe nicio retea si pentru operator apari ca fiind indisponibil.

    Eu dupa ce am trecut la iPhone si a inceput sa se planga lumea ca nu poate sa ma sune, am incercat o perioada sa stau in timpul zilei numai pe 2G, si sa activez 3G-ul doar cand aveam nevoie de internet (gratie SBSettings, nu era chiar piatra morii sa fac asta), un obicei ce s-a dovedit sanatos atat dpdv al autonomiei bateriei, cat si prin faptul ca am scapat de problema cu “utilizatorul nu este disponibil momentan”. Mai nou insa stau numai pe 3G, dar nici nu mi s-a mai spus ca nu pot fi sunat…poate ca s-a mai imbunatatit calitatea semnalului si in felul asta conexiunea 3G e stabila, fara sa mai fie nevoie de alternarea semnalului 2G/3G.

  4. @seba18: Eu tin telefonul pe 2G/EDGE tot timpul, exceptie fac momentele in care navighez pe internet. In orele cat am avut OS 4.0 telefonul a stat pe masa si am incercat sa ma sun atat din Orange cat si din RDS dar intra casuta de fiecare data, desi pe iPhone aveam semnal “full”, deci era o problema software de la OS.

  5. [quote]Orange , nu are 2 canale separate pentru voce si pentru date pe EDGE, astfel incat, atunci cand esti pe EDGE si telefonul foloseste canalul pentru date ( verifica email sau are msg deschis sau mai stiu eu ce program care tine conexiunea de net alive), nefiind 2 canale , unu de date si unu de voce, e clar ca singurul canal care e, fiind ocupat de date, cand cineva va incerca sa te sune ii va spune ca ai telefonul inchis. cand apelezi tu pe cineva, se comuta automat canalul de comunicatie si trece de pe date pe voce , vocea avant intaietate. Teoretic asa ar trebui sa fie si cand primesti apel, vocea sa aiba intaietate, dar practic ai vazut si tu cum e.

    In concluzie: Problema e de la Orange si al lor EDGE [quote]
    sper sa va ajute

  6. @seby: Stiam asta, la mine a fost problema din OS, telefonul statea pe masa, nu facea nimic, internetul nu era activat, si nu puteam fi sunat, nu stiu de la ce e bugul insa cand va aparea urmatorul beta al OS 4 voi reinstala si retesta.

  7. Salut. am si eu o intrebare despre noul soft OS 4..daca am telefonul blocazt pe orange,deocamdata am 3.1.2,nu nu am de gand sa-l schimb pana nu stiu sigur ca se poate decoda,deci softul nou poate fi decodat?

  8. se va decoda pana la urma si 3.1.3? ca am inteles ca e foarte complicat firmware-ul si nu prea ii dau de cap “baietii buni” 🙂 sper ca atunci sa pot sa schimb si eu softul poate am parte de imbunatatiri … tu ziceai ca merge mai bine internetul,ar fi super bine.. ms pentru informatii…

  9. @adi: 3.1.3 nu va fi decodat si asta nu pentru ca e complicat ci pentru ca e un update nesemnificativ si nu se doreste stricarea unui exploit bun pe un update ca asta.

  10. Bateria dureaza calumea cu opera mini. Una e sa incarc paginile la 1-2 Mb si alta e la dimensiunea de 70-80kb.

    Cine e power user… stie!

  11. @zaone: Poate e offtopic aici intrebarea, scuze pt asta. Am citit pe undeva ca cei cu 3.1.2 au problema cu conexiunea wifi cand intra telefonul in sleep mode. Eu am observat ca Facebook iti da alert doar daca esti conectat wifi, cel putin eu cand nu sunt wifi ci doar 3G nu primesc alert la mesaj nou. Ideea e ca primesc alert si in sleep mode daca-s conectat wifi. Sa fie o problema pt 3.1.2 si pt 3.1.3 sa se fi rezolvat? BB am 05.12.01, sau sa fie din cauza BB care unii il au pe cel anterior fata de al meu?

  12. @Bobo: Daca ai 3G faci rost de jail printr-o simpla cautare pe site, daca nu ai 3G atunci nu poti face jailbreak.
    Update la 4.0 se face doar de pe Mac OSX si numai daca ai UDID-ul telefonului trecut in contul unui developer de aplicatii.

  13. @FiatLux: Yes I have, dar nu am nici un raspuns pentru ca nu folosesc FaceBook si nici functia Push a telefonului. WiFi-ul se inchide automat cand telefonul intra in sleep mode, abia in OS 4.0 va functiona in background, deci daca primeai notificari cand telefonul era locked ele veneau prin reteaua 3G/Edge.

  14. Nu vreau sa fiu rau, dar raspunzi unei inttebari si daca nu stii raspuns. Eu am zis si mai sus, cand sunt pe 3g NU primesc alert. Doar cand sunt wifi. Daca nu sunt intr-un loc unde este wifi nu primesc nici o alerta. De asta am si pus intrebarea.

  15. @FiatLux: WiFi-ul se inchide automat cand telefonul se blocheaza, deci daca ai primit notificari cand telefonul era blocat nu veneau prin WiFi.
    Daca nu stiam ce anume sa iti raspund am preferat sa nu o fac pentru moment in ideea ca exista si altcineva care poate a patit la fel si iti va da un raspuns care sa te lamureasca/ajute.

  16. inca o intrebare.. vad tot felul de topicuri cum ca s-ar putea face Downgrade Baseband 05.12.01 to 04.26.08..pe iphone 3gs ..asta inseama ca se poate pune firmware 3.1.2 pe un iphone care are firmware 3.1.3? sau sunt doar tampenii…?

  17. @adi: Nu se poate face nici un downgrade de baseband pe iPhone 3GS, cine a scris asta vorbeste prostii.
    Downgrade de firmware se poate face pe orice terminale Apple insa pentru iPhone 3GS/iPod Touch 3G ai nevoie de SHSH-uri salvate in Cydia.