Prima Pagina aplicatii Apple ataca Adobe in razboiul flash pe iPhone OS

Apple ataca Adobe in razboiul flash pe iPhone OS

Ieri am prezentat un articol in care anuntam ca Adobe isi va opri developare programelor pentru iPhone/iPod Touch datorita deciziei Apple de a nu mai accepta in AppStore aplicatii facute in alte limbaje de programare si portate in cel suportat de iPhone OS.

Astazi Apple a raspuns prin intermediul purtatorului sau de cuvant, acuzand Adobe ca platforma flash este inchisa si tinuta sub strictul control al celor de la Adobe, spre deosebire de HTML5, CSS, JavaScript si H.264 care sunt open-source si sunt 100% compatibile cu standardele de operare ale iPhone OS.

Someone has it backwards–it is HTML5, CSS, JavaScript, and H.264 (all supported by the iPhone and iPad) that are open and standard, while Adobe’s Flash is closed and proprietary,” said spokeswoman Trudy Miller in a statement.

Desigur ca ambele companii incearca sa faca ce e mai bine pentru ele(mai putin pentru clientii lor), Adobe incercand sa le usureze munca developerilor de aplicatii/content flash in detrimentul utilizatorilor, in schimb de Apple are o filosofie total opusa, incercand sa faca viata utilizatorilor cat mai usoara in detrimentul muncii depuse de developeri in creearea aplicatiilor pentru iDevices.

Razboiul acesta dureaza de cativa ani si presim ca va mai dura inca ceva ani, problema cea mai mare pentru Adobe este ca multe site-uri importante din SUA au inceput sa foloseasca HTML5 in detrimentul flash pentru a fi compatibile cu iDevices asa ca ramane de vazut cine va avea mai mult de castigat din toata aceasta poveste, momentan Apple are avantajul.

 • seby

  de parca apple nu tine totul sub control :))

 • @seby: Eh dar altfel e cand te uiti in gradina vecinului.

 • Pegasos II

  Cine a lucrat pe OSX da seama ca e mai usor de operat decat pe window..asa ca un exemplu

  Apple a facut si face ca totul sa fie cat mai usor userului,nu e nevoie de facultate.

  Programarea la fel e foarte usoara pe OSX ..am lucrat putin in xCode si in cinci minute gata a iesit o aplicatie de tip widget….ce poate fi mai usor?

 • delya000
 • Bogdan

  La afacerea cu adobe, cei de la Apple sincer, sunt niste cretini, isi vad propriul interes, mai putin pe cel al utilizatorului, care conteaza cel mai mult. Am iphone, si as fi tentat sa imi iau ipad, dar degeaba. Cum stau pe iphone decat pe youtube, acelasi lucru s-ar intampla si pe ipad….Fie, pacat….chiar CRETINI CU DIPLOMA!!!

 • PegasosII

  Poate nu va daţi seama dar asistam la evoluţie…flash di Adobe ca doar de flash e vorba nu de Adobe in general pentru ca avem aplicaţii Adobe cecruleaza deja pe iPhone

  Tehnologia Flash e imvechita si ii va lua locul HTML5 conform legilor evolutiei

  Asa ca nu vad deloc cretini pe Apple ei sunt deocamdată singurii care imping tehnologia înainte,si fac in continuare viaţa uşoară pentru useri

 • klaudyuxxx

  a dezvolta nu a developa :))

 • Asu

  Nu mă refer la vreun război. Vreau să spun că een general pun binlee comun deasupra binelui personal. De vreo 1000 de ani. Pur și simplu fac ceea ce trebuie făcut și trebuie să recunoști că la ei au murit mult mai mulți oameni dece2t la noi din cauza unor chestiuni de onoare, pricipii, asumarea unor opțiuni personale. Noi mai avem ceva pe2nă acolo, de multe ori voluntarul rome2n se alege prin pasul een spate făcut de cei din jurul său, iar cel ce nu vrea să facă un lucru are mereu scuza că de fapt altul e de vină.