Adio flash pe iPhone

Astazi Mike Chanbers, Principal Product Manager la Adobe, a anuntat in mod oficial ca Adobe renunta la orice fel de programe  pentru facut aplicatii destinate iPhone OS, motivul principal fiind masura luata de Apple pentru a bloca acceptarea in AppStore a anumitor aplicatii portate de pe alte platforme in iPhone OS.

Adobe a lansat recet Creative Suite 5, o suita de aplicatii pentru developerii care lucreaza in flash iar printre aplicatiile recent lansate se afla si Packager for iPhone, un program prin intermediul caruia developerii puteau porta aplicatiile in limbajul de programare folosit in iPhone OS pentru a putea trimite aplicatiile spre acceptare in AppStore. Avand in vedere ca Apple a decis blocarea oricaror aplicatii facute prin acest proces, Adobe a decis sa nu mai investeasca bani intr-o directie moarta astfel ca noi utilizatorii de rand avem cel mai mult de pierdut si daca pana acum poate mai sperati ca veti vedea flash pe iPhone OS ei bine cu aceasta decizie putem spune clar ca folosind iPhone vom vedea ca si pana acum doar 50% din internet(o estimare pur accidentala).

We believe that Apple tread hand with licensing terms for applications created with Flash CS5. Gli sviluppatori dovranno essere preparati alla rimozione di contenuti ed applicazioni esistenti (100+ sullo store ad oggi) create con Flash CS5 dall’iTunes Store. Developers should be prepared to remove existing content and applications (100 + stores now on) are created in Flash CS5 from the iTunes Store. Forniremo la possibilità di puntare ad iPhone ed iPad in Flash CS5, tuttavia non contiamo attualmente di impiegare ultiori risorse in tale feature. Provide the possibility to aim for iPhone and iPad Flash CS5, but we do not count currently employ ultiori resources in this feature.

Mike Chambers a tinut totodata sa precizeze ca Adobe isi va concentra eforturile pentru a imbunatati platforma flash astfel incat utilizatorii de terminale mobile dotate cu sistemele de operare Android/Maemo/Windows/Symbian sa aiba cea mai buna experienta in timpul navigarii pe internet.

Ce spuneti despre aceasta initiativa? Le va schimba pozitia celor de la Apple sau vom vedea in continuare eternul patratel albastru in locul continutului flash?