Prima Pagina aplicatii Mac OSX va rula doar aplicatii aprobate de Apple, asemenea iPhone

Mac OSX va rula doar aplicatii aprobate de Apple, asemenea iPhone

Circula un zvon pe internet care aduce frica in inimile utilizatorilor de Mac OSX, zvonul avertizeaza utilizatorii ca Apple intentioneaza sa controleze si mai mult Mac OSX odata cu lansarea versiunii 10.7 prin implementarea unui sistem similar celui folosit in iPhone OS, adica utilziatorii de Mac OSX vor putea rula doar aplicatii aprobate de Apple.

Developers planning on marketing software for 10.7 will submit their products to the App Store as iPhone and now iPad developers have already done. 10.7 will have kernel support for (‘insistence on’) binaries signed with Apple’s root certificate. No software will be able to run on Mac OS X 10.7 without being approved and signed by Apple, Inc.

Sincer sa fiu ma indoiesc ca Apple a innebunit de tot si va controla Mac OSX-ul, ar fi o miscare nu prea inteligenta din partea lor sa le ingradeasca libertatea si celor care folosesc Mac OSX, miscare ce probabil va duce la creearea de comunitati care se vor ocupa de “spargerea” si “eliberarea” sistemului de operare, asemanator jailbreak-ului si unlock-ului de pe iDevices.

Totusi acesta este doar un zvon si trebuie tratat ca atare, daca aveti un Mac nu trebuie sa va speriati inca, asteptati pana in toamna cand Apple va anunta noua versiuni a sistemului de operare si veti vedea atunci daca temerile sunt justificate sau nu.

 • FiatLux

  @zaone: Si eu care chiar ma gandeam serios la un MacBook Pro. Sper sa nu fi inebunit de tot S. Jobs.
  Eu zic ca asa ar pierde ceva procentaj din clienti. Sper sa fie un zvon scos de “inamicii” celor de la Apple.

 • Nu ar fi ceva incredibil avand in vedere strategia Apple Inc. de pana acum, insa ar fi o mare greseala. Cred ca zvonul va ramane la stadiul de zvon. Steve Munci nu e chiar atat de lunatic.

 • Ei, eu zic sa aveti rabdare, nu se stie ce are Apple in plan si s-ar putea sa va treziti cu surprize.

 • andreybej

  cu asta pune capac cei de la apple. cei care vor avea mac os vor fi foarte putini. Windows 7 rulz!

 • Pegasos II

  Nu stiu ce va speriati….windowsu de mult are asa ceva la categoria drivere si bineinteles se pot ocoli ca de aia sunt hackeri pe lumea asta

  Ati uitat mesajul din windows cand at iinstalat un driver pentru o camera web si aparea mesajul “This program it’s not singned by Microsoft Laboratories use at you own risk”

  Oricum o semnarea aplicatiilor in laboratoarele Apple da si siguranta asupra sistemului.

  Mereu vor fi aplicatii platite si aplicatii free

  Eu am incredere ca Apple face ce trebuie asa ca ramaneti pe platforma

 • @Pegasos II: Treaba cu driverele de la Microsoft e altceva, alea pot fi instalate fara ca tu sa te apuci de hacking pe cand aplicatiile neaprobate de Apple nu pot fi instalate fara sa faci jb telefonului. E o diferenta foarte mare.

 • Pingback: Steve Jobs neaga zvonurile privind introducerea unui AppStore pentru Mac | iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()