Mac OSX va rula doar aplicatii aprobate de Apple, asemenea iPhone

Circula un zvon pe internet care aduce frica in inimile utilizatorilor de Mac OSX, zvonul avertizeaza utilizatorii ca Apple intentioneaza sa controleze si mai mult Mac OSX odata cu lansarea versiunii 10.7 prin implementarea unui sistem similar celui folosit in iPhone OS, adica utilziatorii de Mac OSX vor putea rula doar aplicatii aprobate de Apple.

Developers planning on marketing software for 10.7 will submit their products to the App Store as iPhone and now iPad developers have already done. 10.7 will have kernel support for (‘insistence on’) binaries signed with Apple’s root certificate. No software will be able to run on Mac OS X 10.7 without being approved and signed by Apple, Inc.

Sincer sa fiu ma indoiesc ca Apple a innebunit de tot si va controla Mac OSX-ul, ar fi o miscare nu prea inteligenta din partea lor sa le ingradeasca libertatea si celor care folosesc Mac OSX, miscare ce probabil va duce la creearea de comunitati care se vor ocupa de “spargerea” si “eliberarea” sistemului de operare, asemanator jailbreak-ului si unlock-ului de pe iDevices.

Totusi acesta este doar un zvon si trebuie tratat ca atare, daca aveti un Mac nu trebuie sa va speriati inca, asteptati pana in toamna cand Apple va anunta noua versiuni a sistemului de operare si veti vedea atunci daca temerile sunt justificate sau nu.