Prima Pagina Apple Politia investigheaza cazul iPhone 4G/HD

Politia investigheaza cazul iPhone 4G/HD

Daca inca va indoiti de autenticitatea prototipului de iPhone “gasit” intr-un bar din California atunci poate vestea ca Apple a formulat o plangere la politia din Silicon Valley pentru a investiga cazul, va va lamuri ca tot ce s-a prezentat pana acum este intr-adevar un prototip de iPhone scapat din laboratoarele Apple si prezentat lumii intregi.

Conform CNET, un purtator de cuvant al politiei din Silicon Valley a spus reporterilor ca in momentul de fata politia investigheaza cazul prototipului de iPhone prezentat del Gizmodo pentru a verifica daca exista dovezi ca cel care a gasit telefonul sau Gizmodo au savarsit vreo infractiune, iar daca aceasta ipoteza se va dovedi adevarata cineva va fi tras la raspundere.

Apple has spoken to local police about the incident and the investigation is believed to be headed by a computer crime task force led by the Santa Clara County district attorney’s office, the source said.

The purpose of an investigation is to determine whether sufficient evidence exists to file criminal charges.

Apple a recunoscut in mod oficial ca respectivul prototip ii apartine si ca publicarea imaginilor pe internet ar putea avea efecte negative asupra strategiilor de marketing pe care compania ar urma sa le urmeze in vederea lansarii/promovarii noului produs deoarece companiile competitoare au acum o idee despre ceea ce urmeaza sa lanseze Apple.

If these trade secrets are revealed, competitors can anticipate and counter Apple’s business strategy, and Apple loses control over the timing and publicity for its product launches.

Personal consider ca s-a mers prea departe cu implicarea politiei insa Apple trebuie sa isi protejeze produsele iar aceasta investigatie arata ca Apple nu glumeste cand vine vorba de securitatea prototipurilor sale si a scurgerilor de informatii.

 • FiatLux

  @zaone: Pai ce inractiune a comis cel care a GASIT prototipul? Sau exista vreo lege in US, care prevede ca in cazul gasiri unui prototip nu-l poti face public, trebuie returnat imediat firmei caruia ii apartine?:)) Come on, ce exagerari stupide.

 • Poison

  @FiatLux: Pai asta vor sa afle, daca cel care a pus mana pe telefon intradevar l-a gasit sau a apelat la alte mijloace

 • cond0r

  Astia nu se opresc :))

  prototip iPod cu camera – http://9to5mac.com/ebay-ipod-touch-camera-503059

  Saptamana viitoare ce mai gasesc oare ?

 • @FiatLux: Infractiunea se numeste Insusirea bunului gasit in Romania, au si ei acolo o versiune similara si vor sa vada daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii, daca e asa cineva va fi tras la raspundere.
  @cond0r: Am scris si eu un articol aici : http://www.zaone.ro/2010/04/24/imagini-cu-2-noi-prototipuri-de-ipod-touch-au-aparut-pe-ebay/ dar zic ca sunt false.

 • FiatLux

  Eu o singura chestie imi doresc, ca acel prototip sa nu fie noul iPhone, chiar imi doresc extrem de mult asta:)

 • @FiatLux: Eu as vrea sa fie, m-am saturat de design-ul asta, are 2 ani si incepe sa devina obositor, 2 tipuri de telefoane care arata absolut identic, va face Apple trecerea spre un alt design si e foarte posibil sa fie ala, cu mici retusuri desigur.

 • Pingback: Politia confisca 2 servere ale Gizmodo | iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()