Prima Pagina Apple Video : test de viteza iPad vs iPhone 3GS

Video : test de viteza iPad vs iPhone 3GS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qb_56jwt2w8[/youtube]

Un mic test intre iPad WiFi only de 32GB si iPhone 3GS de 32 GB, observati ca tableta iPad iese invingatoare in fiecare test insa este absolut normal avand in vedere ca beneficiaza de un procesor A4 de 1Ghz vs Cortex A8 de 600 Mhz pe iPhone 3GS.

Interesant este ca desi diferenta de incarcare a paginilor nu este chiar atat de mare, tableta iPad incarca paginile in versiunea lor pentru desktop iar iPhone 3GS incarca versiunea mobila a site-urilor, deci tableta iPad incarca mult mai mult continut/imagini mult mai repede decat iPhone 3GS care incarca in proportie de 99% doar text, iar acest lucru evidentiaza cat se poate de clar superioritatea procesorului de pe iPad.

La aplicatii diferenta nu e chiar atat de mare insa e sesizabila, oricum diferenta se va vedea cand navigati pe internet/jucati jocuri care solicita hardware-ul terminalului/etc. Eu sper sa introduca procesorul de 1Ghz si in iPhone-ul ce va va fi prezentat vara asta, diferenta este foarte clara si cu siguranta va merita trecerea la un terminal cu hardware net superior.

Mai jos aveti un test mai vechi, dar din nou relevant pentru puterea de procesare de pe iPad.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IZp9AltPmjs[/youtube]

 • Bogdan

  Da, iPad este mai rapid, incarca paginile mai repede, aplicatiile merg mai bine, dar si asa, luate separat cele 2 device-uri merg incredibil de repede. Diferenţa dintre cele 2 se vede doar dacă le ai alături.
  Astept si eu cu nerăbdare urmatorul iPhone sa vedem cum se va misca si el.

 • @Bogdan: Diferenta o vezi doar daca ai lucrat pe amandoua, nu e nevoie sa fie alaturi ca sa faci diferenta. Daca nu ai lucrat cu amandoua atunci e normal ca fara sa vezi un video nu poti sa iti dai seama care e diferenta.

 • FiatLux

  E si normal sa fie mai rapid, procesorul mai mare, are alta “Destinatie” iPad fata de iPhone. Le poti si nu prea compara, fiecare au o destinatie precisa. Unui telefon, altul un mini laptop. Acuma asteptam noul iPhone, oare chiar sa fie asa ieftin noul model @zaone? Doar $199 cel de 32? Si intrebarea e cat o sa coste in Romania la Orange?:) Ar fi frumos ca Apple sa impuna acelasi pret indiferent unde se vand.

 • @FiatLux: 199$ la abonament pe 2 ani cu AT&T.

 • FiatLux

  @zaone: Daca ar costa atata si la Orange cu abonament pe 2 ani, fie si $299, nu ar fi rau 🙂 La un abonament maxim de 25 euro pe luna. (aici includ voce + date).

 • @FiatLux: iPhone 3GS 16 GB la Orange costa 199 euro doar daca il cumperi cu abonamentul iPhone 59 de 59euro/luna, cu un contract pe 2 ani. Adica dai pe telefon vreo 1500 euro in final.
  http://www.orange.ro/iphone/oferta-ro.html

 • FiatLux

  @zaone: Ai citit ce ti-a scris radu_h?:) ce pret a dat pe 3gs? Mergi la magazin si vezi acolo ofertele, lasa cele de pe net 🙂

 • @FiatLux: Pe mine nu ma intereseaza sa imi cumpar si ofertele din magazinul online sunt perfect valabile, Orange vinde si cu ofertele alea.
  Maine de curiozitate o sa intreb ce oferte au pentru internet nelimitat pe mobil sa vad daca imi vor spune ceva similar cu ce aveti voi.

 • 199$ e cu abonament de 70 dolari. Destul de mult chiar si pentru user-ul average din State.