Aproape 50% din traficul pe internet facut de pe terminale mobile apartine iPhone OS

Apple se tine tare, aproape 50% din intreg traficul facut pe internet de pe terminale mobile vine de la iDevices, si asta tinand cont de faptul ca procentajul device-urilor dotate cu iPhone OS care se conecteaza pe internet a scazut cu 4% in luna martie fata de aceeasi perioada a lunii februarie.

Din totalul traficului facut pe internet de pe iDevices statisticile arata cam asa :

  • 39% a fost facut de pe iPhone 3GS;
  • 25% de pe iPod Touch 2G;
  • 20% de pe iPhone 3G, restul fiind impartit de celelalte terminale;
  • 44% din trafic a venit de pe terminale ce aveau instalat firmware 3.1.3;
  • 42% a venit de pe terminale cu firmware 3.1.2, restul traficului fiind impartit pentru celelalte versiuni de firmware.

Numarul celor care au firmware 3.1.3 este de-a dreptul impresionant, aproape jumatate din cei care detin un iDevice au facut update voluntar sau nu la firmware 3.1.3, in timp ce numarul celor care au ramas la firmware 3.1.2 este aproape la fel de mare, si imi pare bine ca nu toti au facut cu ochii inchisi update la ultima versiune de firmware de la Apple.

Privind graficele am observat ca respectivele 4% pe care Apple le-a pierdut luna trecuta au fost impartite intre sistemele Android si Symbian, cu 1 respectiv 3% crestere pentru fiecare. Sa fie oare asta un semn ca Apple pierde teren in fata competitorilor? Sau poate lumea se pregateste de noul iPhone si renunta la vechile terminale? Eu tind sa merg spre a 2-a presupunere, mai sunt 2 luni si unii incearca sa scoata un pret bun pe vechile terminale, iar folosirea unui device de tranzitie este cea mai buna solutie in asteptarea noului iPhone.