Prima Pagina Android Aproape 50% din traficul pe internet facut de pe terminale mobile apartine...

Aproape 50% din traficul pe internet facut de pe terminale mobile apartine iPhone OS

Apple se tine tare, aproape 50% din intreg traficul facut pe internet de pe terminale mobile vine de la iDevices, si asta tinand cont de faptul ca procentajul device-urilor dotate cu iPhone OS care se conecteaza pe internet a scazut cu 4% in luna martie fata de aceeasi perioada a lunii februarie.

Din totalul traficului facut pe internet de pe iDevices statisticile arata cam asa :

 • 39% a fost facut de pe iPhone 3GS;
 • 25% de pe iPod Touch 2G;
 • 20% de pe iPhone 3G, restul fiind impartit de celelalte terminale;
 • 44% din trafic a venit de pe terminale ce aveau instalat firmware 3.1.3;
 • 42% a venit de pe terminale cu firmware 3.1.2, restul traficului fiind impartit pentru celelalte versiuni de firmware.

Numarul celor care au firmware 3.1.3 este de-a dreptul impresionant, aproape jumatate din cei care detin un iDevice au facut update voluntar sau nu la firmware 3.1.3, in timp ce numarul celor care au ramas la firmware 3.1.2 este aproape la fel de mare, si imi pare bine ca nu toti au facut cu ochii inchisi update la ultima versiune de firmware de la Apple.

Privind graficele am observat ca respectivele 4% pe care Apple le-a pierdut luna trecuta au fost impartite intre sistemele Android si Symbian, cu 1 respectiv 3% crestere pentru fiecare. Sa fie oare asta un semn ca Apple pierde teren in fata competitorilor? Sau poate lumea se pregateste de noul iPhone si renunta la vechile terminale? Eu tind sa merg spre a 2-a presupunere, mai sunt 2 luni si unii incearca sa scoata un pret bun pe vechile terminale, iar folosirea unui device de tranzitie este cea mai buna solutie in asteptarea noului iPhone.

LIKE
Articolul anteriorNokia N8 : un nou iPhone killer?
Urmatorul articoliTunes 9.1.1 update
 • Didu

  Se vede clar evolutia.
  Iphone OS scade de la 50 la 46% si Android creste de la 19 la 25.

 • @Didu: Da, dar Android nu a furat de la iPhone respectivele procente ci de la alte platforme.

 • seby

  a scazut ca nu am avut eu netul activat 🙂

 • dorin zanfir

  @zaone:
  Apropo de ultimul firmware-3.1.3.tu poti detalia mai bine probabil ca mine-mai multe surse de inspiratie :))) Care este volumul de terminale vandute de catre Apple care au venit cu 3.1.3 instalat pana in acest moment si care e cel al terminalelor cu versiuni mai vechi(pt 3GS preferabil).Poti face o statistica cu cei care au primit ”cadou” la iphone-ul lor firmware 3.1.3 cat reprezinta din totalul terminalelor vandute,ce procent a facut update fortat de imprejurari( a ”crapat” softul,etc) cat accindental-in necunostinta de cauza si ce procent pentru ca asa a vrut muschiul lor bazandu-se probabil pe cei mesteri mari calfe si zidari care vor scoate repejor pentru ei o metoda de jailbreak,unlock.Asa…sa stim pe cine putem da vina… Parerea mea e ca probabil sunt multe milioane de terminale vandute in ultimele luni care au venit cu noul firmware asa ca sunt destui nevinovati care asteapta o solutie.

 • @dorin zanfir: De unde sa scot eu informatiile astea? Doar Apple stie cate terminale au fost livrate cu 3.1.3 instalat. Cati au facut update la 3.1.3 si din ce motive? Iarasi informatii care nu le poate sti nimeni cu certitudine..

 • gabriel

  cred ca dupa ce vor scoate o solutie de jail break si pentru posesori de iphonuri blocate… procentul celor de la apple va creste semnificativ :d

 • Andrei

  Eu cred ca procentul a ascazut deoarece utilizatorii de Iphone au inceput sa foloseasca Opera Mini :))

 • @Andrei: Nu are nici o treaba stanga cu dreapta, acolo e vorba de iPhone OS vs Android vs Symbian nu Safari vs altele.

 • Andrei

  @zaone:
  Pai daca un utilizator de Iphone foloseste Opera Mini nu genereaza trafic mai putin decat daca foloseste Safari ? Daca pe Android este un browser ca Opera MIni care foloseste cu 90 % mai putin KB nu genereaza trafic mai putin si totodata ii scade traficul generat overall ?
  Intreb si eu…

 • @Andrei: Nu e vorba de traficul in MB ci de conectari, vizite de pe un anumit device/etc. Ma indoiesc ca Opera a avut un impact chiar atat de mare.

 • FiatLux

  Opera cam sux, de cate ori doresc sa trimit aici un coment, dau Submit Comment si, and guess what? nothing happend. Doar dispare comentariul dar nu-l trimite pt a fi publicat. Mai au de lucru la acest browser.

 • @FiatLux: Well macar site-ul asta il poti vedea atat in versiunea mobila cat si in versiunea pentru desktop. Din pacate alte site-uri pot fi vizionate doar in versiunea mobila sau doar in cea pentru desktop.
  Paca de Opera, e cam varza aplicatia si nu am vazut vreun anunt ca au de gand sa repare ceva.

 • Andrei

  @zaone:
  Sa inteleg ca daca accesez google.com de 10 ori are acelasi impact daca ma uit la 10 poze pe facebook ?

 • @Andrei: Nu la asta ma refeream ci la faptul ca ei probabil monitorizeaza accesarile facute de pe device-uri unice, adica dupa UDID si nu neaparat dupa traficul facut de fiecare device in parte.