Nokia N8 : un nou iPhone killer?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xrXHXin9Iio[/youtube]

Nokia o duce destul de rau pe piata smartphone-urilor si astazi a anuntat urmatorul model high-end cu care spera sa recucereasca o parte din marketshare-ul pierdut in fata celor de la Apple/HTC/BlackBerry. Vorbim despre Nokia N8, un smartphone destul de interesant cu undesign placut si putin diferit fata de ce ne-a obisnuit Nokia pana acum.

Noul Nokia N8 va fi unibody, adica va avea o carcasa de aluminiu facuta dintr-o singura bucata de aluminiu, asemanator cu MacBook-urile celor de la Apple. Terminalul va avea un ecram AMOLED de 3.5 inch cu 16 milioane de culori, multitouch, ecran rezistent la zgarieturi, capacitate de 16GB, 256MB Ram, o camera de 12mpx ce permite filmarea HD la 720p si va rula noul Simbyan 3 pe un procesor de 680Mhz.

Cel mai mare minus al Nokia N8 este de parte procesorul de 680Mhz care in mod sigur nu va face fata OS-ului Symbian, deci Nokia a pornit din nou cu stangul si sincer sa fiu ma asteptam sa se trezeasca odata la realitate si sa implementeze un procesor puternic si ram mult avand in vedere ca sistemele lor de operare se misca extraordinar de greu.

Eu personal il vad un esec monumental, asemenea N97, voi ce spuneti?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-Thu8flWHXE[/youtube]

UPDATE : Gasiti diferentele?

Thanks to Razvan Angelescu.