Au aparut MicroSIM-urile la AT&T

Inaintea lansarii oficiale a iPad 3G in SUA a aparut o imagine cu viitoarele SIM-uri care vor putea fi folosite cu tabletele iPad 3G, dupa cum vedeti arata in mare ca un SIM normal insa are anumite taieturi facute pentru a putea fi introdus si in iPad.

In realitate MicroSIM-ul este un SIM normal doar ca mult mai mic, aceasta fiind singura sa caracteristica deoarece in afara de design schimbat noul timp de SIM nu difera cu absolut nimic de cele vechi. Din pacate se zvoneste ca iPhone 4G/HD va accepta doar MicroSIM-uri deci toti operatorii de telefonie care comercializeaza iPhone vor trebui sa introduca aceste mini cartele.

Din pacate aceste cartele mici vor functiona doar cu iPhone 4G/HD(daca va fi implementat sistemul si acolo) si iPad 3G, restul telefoanelor mobile fiind incompatibile cu acest tip de cartela datorita dimensiunilor sale mici care nu permit fixarea corespunzatoare a cartelei in locasul SIM. Astfel ca odata ce ati facut un SIM in MicroSIM ramaneti cu el si il folositi doar cu iPhone-ul deoarece din cate stiu eu operatorii de telefonie mobila permit doar o cartela pentru fiecare numar de telefon.

Ar fi extrem de interesant ca operatorii de telefonie mobila sa nu distribuie MicroSIM-uri celor care nu au achizitionat un iPhone de la ei astfel ca daca luati un iPhone 4G/HD din alta tara ar trebui sa va confectionati singuri o astfel de cartela.

Ramane de vazut daca tehnologia va fi implementata si pe iPhone 4G/HD sau nu insa eu personal cred in aceasta posibilitate.

7 COMENTARII

  1. @bobby: exact dupa cum zici u.. si microsimu se decupeaza dintro cartela normala… si se poate pune inapoi in cartela normala pt a putea fi folosita si intr-un telefon normal…
    si inca ceva.. in vara… un prieten a facut o comanda la orange pt un microsim… pt al folosi intr-un lg.. este un model de lg care functioneaza cu microsim!!!

  2. Sigur or sa iasa pe piata plastice la 5-10 roni care te ajuta sa faci SIM din MICROSIM.
    Ar fi minunat daca Iphone HD s-ar vinde ca Ipad. Necodat dar cu micro sim.

  3. pai se vand chiar mai bine de 5-600 euro. Gandeste-te ca e 2900 ron in magazin (google it ca sa nu dau nume si link-uri) ceea ce inseamna 700 euro. Si asta pt modelul 3GS