Dev Team avertizeaza in legatura cu Spirit

Acum cateva minute Dev Team a postat pe blogul oficial un articol in care avertiza toti utilizatorii de firmware 3.1.3 care au nevoie de Spirit sa isi salveze SHSH-urile deoarece este foarte posibil ca dupa lansarea Spirit Apple sa scoata un nou firmware care sa blocheze jailbreak-ul deoarece exploit-ul folosit de spirit este o vulnerabilitate disponibila chiar si celor care nu au jailbreak facut.

Spirit necesita sa aveti un telefon activat, NU va functiona pe telefoanele neactivate si nu exista nici o metoda de a trece pest asta! Dev Team estimeaza ca Apple ar putea bloca Spirit printr-un nou firmware in cel mult o zi asa ca trebuie sa aveti grija si sa va salvati SHSH-urile in Cydia pentru firmware 3.1.3 ca sa nu aveti probleme dupa ce apare nou firmware. Daca nu puteti salva SHSH-uri in Cydia atunci o puteti face cu ajutorul programului Umbrella.

Daca Apple scoate un nou firmware si faceti update la el FARA sa aveti SHSH-uri salvate atunci NU veti putea reveni la versiunea 3.1.3 si veti ramane blocat pana la solutia de jailbreak pentru iPhone OS 4.0. Pana atunci nu va mai iesi nici un tool de jailbreak!

Cei cu tablete iPad pot salva SHSH-uri DOAR cu programul Umbrella deoarece nu exista o solutie de jailbreak pentru ei inca.

Spirit :

  • este o solutie de untethered jailbreak
  • functioneaza cu toate device-urile;
  • NU poate fi folosit fara sa activati telefonul;
  • NU decodeaza telefoanele voastre.

So lansarea va fi la scurt timp dupa disponibilitatea iPad, esential este sa aveti SHSH-uri salvate, restul veti afla cand va fi lansat Spirit.

LE : iPhone-ul trebuie activat la fiecare restore, nu le puteti activa fara cartela daca aveti firmware 3.1.3(ma refer DOAR la iPhone 3GS).

SHSH-urile trebuie sa le aveti inainte de a folosi Spirit si se salveaza intrand in Cydia, probabil va aparea un mesaj care va va cere sa salvati SHSH-urile, mesajul arata asa :

Daca nu va apare mesajul inseamna ca l-ati ignorat in trecut si NU puteti salva SHSH in Cydia! In acest caz singura solutie este sa salvati SHSH-urile folosind programul Umbrella sau cu AutoSHSH si pentru a face restore trebuie sa folositi un program numit TinyTSS pe care il gasiti acolo. Procesul de restore cu TinyTSS este foarte complicat si NU il recomand celor care nu au cunostinte cel putin medii de folosire a calculatorului.

Daca aveti SHSH salvat in Cydia veti avea afisat un mesaj asemanator cu cel de mai jos, cu versiunile de firmware pentru care aveti SHSH si DOAR la ele puteti face restore.