Apple este al treilea brand din lume ca valoare

Probabil stiti ca in fiecare an revistele calculeaza valoarea brandului fiecarei companii, ei bine anul acesta Apple a iesit pe locul 3 din 100 in topul celor mai valoroase brand-uri din lume, fiind surclasata de Google si IBM, dar depasind cu Microsoft, Coca Cola si McDonalds.

Dupa cum prea bine puteti observa, Google detine locul intai, brand-ul sau valorand peste 114 miliarde de $, IBM se afla pe locul 2 la mare distanta cu peste 86 miliarde $, Apple o urmeaza indeaproape cu peste 83 miliarde de $ iar Microsoft se afla la peste 7 miliarde $ distanta in spatele Apple ocupand locul 4. Interesant este ca Apple a depasit cu mult companii precum HP, Intel, Nokia, Samsung, HTC, Sony Ericsson, toate acestea fiind fie rivali fie parteneri a uneia dintre cele mai puternice companii din lume.

Notorietatea Apple si awareness-ul privind brand-ul sau au creste enorm in ultimul an, compania urcand pe locul 3 de pe pozitia 26 detinuta anul trecut, semna ca recentele lansari de produse au catapultat Apple printre cele mai cunoscute companii de pe glob.