Orange mareste viteza de navigare pe internet

Orange Romania a anuntat la sfarsitul lunii aprilie ca a marit viteza de navigare pe internet, astfel ca de acum anumiti clienti vor putea naviga pe internet folosind o conexiune Orange ce atinge viteza maxima de 14.4 Mbps pe secunda. Desi pentru Orange este un pas inainte din pacate este totusi cu un pas in urma concurentilor de la Vodafone si Cosmote care au anuntat anul acesta ca reteaua lor 3G+ suporta viteze de pana la 21 Mbps, deci viteza cu 50% mai mare decat cea oferita de Orange.

Inainte sa va bucurati prea tare tin sa va anunt ca de aceasta viteza vor beneficia doar posesorii unor anumite abonament de trafic pe internet de la Orange, iar pe iPhone(si orice alte telefoane) doar posesorii optiunii My Smartphone, adica cei care au avut nenorocul de a alege o optiune cu 500 MB trafic pentru 9 euro pe luna. Privind in urma, Orange scoate oferte din ce in ce mai proaste, inainte optiunea de 500MB internet cu viteza de pana la 3.6 Mbps costa 2.1 euro in Orange Young si 6 euro standalone, acum au ridicat optiunea la 9 euro pe luna si probabil in cateva luni o vor duce la 12, urmand aceeasi traiectorie.

Din pacate managerii de la Orange au facut ofertele prin somn avand in vedere ca eu ca si posesor de iPhone am de ales in momentul de fata fie sa dau 5 euro pe 200 MB, 9 euro pe 500 sau 14 euro pe 6 GB. O companie care vinde 2 modele de iPhone ar trebui sa aiba o gama mult mai diversificata de oferte pentru internet pe mobil, dar deh traim in Romania, cei de la Orange stiu asta si fac ofertele acestea.

Abia astept lansarea iPhone 4G, daca nici atunci nu se trezesc cei de la Orange, le voi spune la revedere dupa aproape 6 ani de abonament. Pur si simplu nu mai merita, ofertele astea sunt facute in bataie de joc.