Apple introduce blocarea orientarii ecranului pentru iPhone

Aseara v-am prezentat 2 noi features ale iPhone OS 4.0 beta 3 care mie cel putin mi se par foarte interesante, este vorba despre adaugarea comenzilor pentru aplicatia iPod direct in bara pentru administrarea aplicatiilor deschise in background, dar si a unui buton care blocheaza orientarea ecranului.

Primul feature, cel referitor la comenzile pentru aplicatia iPod introduse direct in bara pentru multitasking mi se pare extrem de util mai ales in momentele cand navigati pe internet si ascultati o melodie sau jucati un joc ori faceti orice alte actiuni si doriti sa schimbati melodia insa nu vreti sa deschideti aplicatia iPod pentru a face asta. Prin intermediul acestor noi butoane puteti deschide aplicatia iPod, pune pauza/porni o melodie dar si schimba melodie care canta atunci.

Cel de-al doilea feature il reprezinta un buton pentru blocarea orientarii ecranului, Apple a decis sa implementeze acest feature prin software si nu hardware ca la iPad, insa functionalitatea este aceeasi, daca sunteti in lanscape/portrait mode puteti bloca orientarea ecranului prin intermediul acestui buton si ca bonus exista o mica iconita langa bara cu procentajul bateriei care va atentioneaza cand aveti activata respectiva optiune. Respectiva optiune este disponibila exclusiv prin bara de multiasking.

Imi place ca Apple incepe sa implementeze features care pana acum erau disponibile doar prin jailbreak, probabil vom vedea si autorotate in SpringBoard la vara si cine stie ce alte bunatati. Se vede ca a revenit Steve la condurere, it’s time to make the iPhone great again Steve!

4 COMENTARII

  1. @Didu: daca ai iphone jailbreak-uit merge. il gaseste in cydia, se numeste rotation inhibitor parca si o sa fie accesibil, ca si buton, in SBSettings.