Video : flash blocandu-se pe o tableta Android

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3hqFTx8rLsg[/youtube]

Faptul ca flash-ul se blocheaza nu este o noutate pentru nimeni, mie cel putin mi se blocheaza de cateva zeci de ori pe zi, noroc cu Firefox 3.6.4 beta( acum e final) care are implementat un nou feature iar cand plugin-ul flash se blocheaza, nu mai inchide intregul browser ci doar contentul flash, astfel putand reporni plugin-ul fara a redeschide browser-ul.

Anyway, in acel filmulet aveti o demonstratie cu o tableta ruland sistemul de operare Android, iar cel care face demonstratia incearca sa ruleze cateva videos pe YouTube in ideea de a demonstra ca flash-ul celor de la Adobe functioneaza fara probleme. Imediat dupa ce spune cat de bucuros e ca nu si-a cumparat o tableta iPad sistemul se blocheaza si inchide browser-ul deoarece plugin-ul flash se blocase in timp ce incarca un video pe YouTube iar asta demonstreaza ca Steve Jobs avea perfecta dreptate cand spunea ca flash-ul este foarte problematic, dar asta o stiam cu totii.

Desi respectiva tableta este doar un prototip cu un sistem de operare in versiune beta, trebuie totusi notat ca Adobe s-a mandrit cu faptul ca Android OS este compatibil cu flash iar acum avem o mica demonstratie ca realitate nu e chiar atat de roz pe cat vrea Adobe sa ne faca sa credem. Flash nu vom vedea pe iPhone, insa nici HTML 5 nu se descurca prea bine, ramane de vazut cum se va descurca Apple cu asta.