Apple cheltuie mult mai putin decat Microsoft pentru advertising, rezultatele?

Un studiu recent arata ca Apple a cheltuit pe advertising anul trecut aproape jumatate din suma investita de catre Microsoft iar rezultatele obtinute de Apple sunt intr-adevar remarcabile tinand cont ca bugetul pentru advertising a fost sub 1% din incasarile obtinute.

Microsoft a cheltuit putin peste jumatate de miliard de $ pe reclame anul trecut, suma reprezentand 0.9% din incasarile obtinute de pe urma advertising-ului, spre deosebire de Apple care a 249 milioane $, suma care a reprezentat 0.5% din profitul total obtinut in urma acestora. Facand un calcul simplu se poate observa ca echipa de marketing a celor de la Apple este mult mai eficienta decat cea de la Microsoft deoarece profitul obtinut de cei de la Apple este aproximativ identic cu cel obtinut de Microsoft insa cu jumatate din investitie.

Apple a stiut intotdeauna sa creeze un buzz in jurul produselor sale, mai ales inaintea unei lansari importante, a se vedea povestea cu prototipul de iPhone 4G/HD, si a lasat totul in seama site-urilor de profil care nu s-au sfiit sa le promoveze produsele indiferent de zvonuri.