Vanzarile terminalelor Android depasesc pe cele ale Apple

Un studiu recent arata ca smartphone-urile cu Android OS au intrecut in vanzari iPhone-ul celor de la Apple, Google reusind sa acapareze aproximativ 28% din piata nord americana spre deosebire de cele 21 de procente ale Apple si cu mult sub cele 36 de procente detinute de RIM.

Stiudiul se bazeaza pe un chestionar online completat de aproximativ 150.000 persoane(rezultate adevarate ar putea fi totusi diferite) insa sursa acestui studiu s-a dovedit a fi destul de credibila in anii anteriori asa ca acesta merita luat in considerare. Un probabil factor pentru aceasta crestere este marketing-ul agresiv adoptat de Verizon Wireless(unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din SUA) si Motorola, care a ridicat vanzarile smartphone-urilor dotate cu Android OS in defavoarea iPhone-urilor.

Un alt motiv pentru care Android OS a trecut in fata iPhone OS, ar putea fi reprezentat de faptul ca destul de multi potentiali clienti ai Apple asteapta lanasarea din luna iunie a noului iPhone, aceasta idee fiind sustinuta de prezentarea prototipului de luna trecuta, care a starnit interesul actualilor/viitorilor posesori de iPhone.

Oricum ar fi, pozitia de lider a celor de la Google va dispare cu siguranta dupa lansarea din iunie si probabil o vor recastiga prin aceeasi perioada a anului viitor.