Prima Pagina Android Vanzarile terminalelor Android depasesc pe cele ale Apple

Vanzarile terminalelor Android depasesc pe cele ale Apple

Un studiu recent arata ca smartphone-urile cu Android OS au intrecut in vanzari iPhone-ul celor de la Apple, Google reusind sa acapareze aproximativ 28% din piata nord americana spre deosebire de cele 21 de procente ale Apple si cu mult sub cele 36 de procente detinute de RIM.

Stiudiul se bazeaza pe un chestionar online completat de aproximativ 150.000 persoane(rezultate adevarate ar putea fi totusi diferite) insa sursa acestui studiu s-a dovedit a fi destul de credibila in anii anteriori asa ca acesta merita luat in considerare. Un probabil factor pentru aceasta crestere este marketing-ul agresiv adoptat de Verizon Wireless(unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din SUA) si Motorola, care a ridicat vanzarile smartphone-urilor dotate cu Android OS in defavoarea iPhone-urilor.

Un alt motiv pentru care Android OS a trecut in fata iPhone OS, ar putea fi reprezentat de faptul ca destul de multi potentiali clienti ai Apple asteapta lanasarea din luna iunie a noului iPhone, aceasta idee fiind sustinuta de prezentarea prototipului de luna trecuta, care a starnit interesul actualilor/viitorilor posesori de iPhone.

Oricum ar fi, pozitia de lider a celor de la Google va dispare cu siguranta dupa lansarea din iunie si probabil o vor recastiga prin aceeasi perioada a anului viitor.

 • inu

  binenteles ca terminalele android vor depasi terminalele apple…

  apple va pierde ff mult in favoarea android in primul rand din cauza blocarii pe retea a terminalelor care mi se pare chiar o idiotenie din partea lor

  apoi android ruleaza pe mai multe terminale decat iphone os care ruleaza doar pe terminalele apple

  e destul de pacatoasa politica apple si probabil pe cand se trezesc va fi prea tarziu..

 • @inu: Codarea nu e din vina lor, operatorii de telefonie mobila cer codarea telefoanelor altfel probabil refuza sa le vanda asa ca Apple trebuie sa le respecte cerintele.

 • aliennuteteme

  apple nu doarme…:D… fii sigur. e foarte normal ca vanzarile terminalelor cu sis de operare android sa creasca peste cel a iphone-ului, fiindca exact cum spui si tu androidul se gaseste pe mai multe telefoane, nu numai pe 1 singur model… asta e ideea celor de la google de a acapara cat mai mult si cat mai repede din piata in defavoarea celor de la apple si rim. androidul e conceput ca " open arhitecture"… e un sis de operare, precum symbianul.

  d.p.m.d.v nu are rost sa se faca o comparatie intre sis de operare libere si cele personale. nu o sa vedem nici odata 1 sis de operare de la rim, de la apple, de la samsung(bada) sau mai nou de la nokia(maemo) ruland pe alte terminale, decat cele proprii.

  deaceea eu prefer perseverenta, calitatea si experienta acumulta pe 1 terminal cu sis de operare propriu, decat sa risc cu un 1 terminal care experimenteaza si el 1 sis de operare nou.

  nici 1 terminal pana acuma nu e la fel de capabil d.p.d.v tactil ca si iphone-ul…poate sa aibe procesor de 1gh.

 • Jiji

  Incearca HTC Desire si vei descoperi mai multe chestii interesante pe langa capabilitati f bune ale ecranului AMOLED ”tacti;”.

 • macelaru73

  @Jiji:

  Am incercat eu si nu m-a impresionat deloc. Se misca frumos,se vede frumos,dar cand ai sa-l umpli de aplicatii o sa se miste ca un tractoras…..Oricum, Desire este o mare realizare a celor de la HTC,poate cu timpul o sa-l mai bibileasca si vor scoate o scula adevarata. Dar pana atunci pentru mine iphonul ramane baza!

  Bafta!

 • http://www.mydigitallife.info/2010/05/09/microsoft-kin-windows-phone-on-verizon-wireless-kin-one-49-99-kin-two-99-99/
  Microsoft KIN Windows Phone on Verizon Wireless (KIN One – $49.99 & KIN Two – $99.99)

 • @Bodu: So? Ii pasa cuiva de telefoanele celor de la Microsoft?