Wi-Gig un nou standard WiFi care va revolutiona transferurile Wireless

The Wireless Gigabit Alliance, o companie facut in scopul de a dezvolta noi standarde de conectivitate wireless, a anuntat ieri ca de ceva timp lucreaza la un nou standard WiFi care va revolutiona modul in care privim transferurile wireless in ziua de astazi. Noul standard va avea denumirea de Wi-Gig, functioneaza la frecventa de 60Hz si prin intermediul sau pot fi atinse viteze de pana la 7Gbps, de aproape 10 ori mai mari decat vitezele care pot fi atinse prin standardul WiFi 802.11n.

Device connectivity in the 60 GHz band will complement the current family of Wi-Fi technologies. Targeted primarily for applications that require gigabit speeds, 60 GHz products are expected to be used in a wide range of high-performance devices. A significant portion, if not all, of these devices are expected to also support traditional Wi-Fi networking in the 2.4 and 5 GHz bands.

Din pacate in momentul de fata acest standard este destul de departe de implementare deoarece device-urile actuale nu sunt capabile pentru a suporta asemenea viteze pe o asemenea banda iar o implementare a acestui standard in device-urile actuale ar fi de prisos deoarece nu vor putea fi atinse vitezele prezentate mai sus.

Eu spun ca Wi-Gig va fi implementat peste cativa ani si nu vor putea fi atinse de la inceput vitezele prezentate mai sus. Voi ce parere aveti?

2 COMENTARII