Despre decodarea baseband 05.12.01 si a iPhone OS 4.0

Am observat ca in ultima vreme exista destul de multe intrebari legate de decodarea baseband-ului 05.12.01 si a noului iPhone OS 4.0 asa ca m-am gandit ca ar fi util sa fac acest articol pentru a lamuri lumea in legatura cu aceste 2 intrebari.

In primul rand luati-va gandul de la la decodarea baseband-ului 05.12.01 deoarece nu se va obosi nimeni sa faca asta cu 3 saptamani inaintea lansarii noului firmware. Baseband-ul 05.12.01 tine de firmware 3.1.3 si a scoate un exploit pentru decodare acum ar insemna aruncarea la gunoi a unei oportunitati de a decoda baseband-ul din iPhone OS 4.0 iar acest lucru nu se va intampla.

In al doilea rand baseband-ul din iPhone OS 4.0 va fi sigur decodat insa trebuie sa aveti rabdare deoarece soft-ul de decodare nu va fi disponibil imediat dupa disponibilitatea iPhone OS 4.0. Tin sa va anund ca Apple va prezenta iPhone OS 4.0 in cadrul WWDC din 7-11 iunie insa noul OS va fi disponibil, cel mai probabil, la cateva zile dupa prezentare, deci nu imediat. Dupa ce va fi disponibil iPhone OS 4.0 Dev Team va lucra sigur pentru a scoate solutii de jailbreak/decodare insa acest lucru va dura, anul trecut soft-ul de decodare a aparut la mai bine de o saptamana dupa lansarea iPhone OS 3.0 asa ca trebuie sa aveti rabdare. Alte detalii nu va mai pot da acum pentru ca nu stiu, vom afla mai multe dupa ce va fi disponibil iPhone OS 4.0.