Tableta iPad are vanzari mai bune decat Mac-ul

Cel putin asa sustin unii analisti care estimeaza ca Apple vinde in momentul de fata aproximativ 200.000 iPads saptamanal fata de aproximativ 110.000 Macs/saptamana, si foarte aproape de vanzarile iPhone 3GS, Apple comercializand in momentul de fata aproximativ 246.000 terminale iPhone 3GS in fiecare saptamana.

“Checks indicate that US iPad sales remain strong post-launch, driven by rising consumer visibility to iPad’s user experience, sustained PR/word-of-mouth marketing, 3G iPad launch, and broadening iPad apps/content,” Abramsky wrote in a note to clients this morning. “We believe Apple is now selling >200k iPads/week, greater than US Macs (est. 110k Macs/week) and just below US iPhone 3GS first quart (246k/week).”

Sincer sa fiu raman in continuare surprins de efectul pe care il are aceasta tableta fata de americani, analistii estimeaza ca pana la sfarsitul lunii iunie Apple va vinde nu mai putin de 1.8 milioane iPads in SUA si 2.4 milioane la nivel global. Desi pentru multi era greu de crezut(me included), dar iata ca tableta iPad a insemnat probabil pentru multi un compromis, renuntand la a-si cumpara un Mac in favoarea acestei “magice” tablete a celor de la Apple.

Se pare ca Apple a dat lovitura din nou… ce parere aveti, vor vinde 8 milioane de tablete pana la sfarsitul anului?

11 COMENTARII

  1. Nu zaone, nu trebuie sa te mire, tableta iPad e chiar "magica".

    Cu ea poti face cam 90% din ce faci cu un mac sau pc, iar pentru utilizatorul normal de internet este suficient si in plus are parte de mobilitate maxima.

    Iti recomand sa-ti iei si tu unul 🙂 si imi vei da dreptate…

  2. @Fmac: Imi voi cumpara noul iPhone si un nou laptop, dar nu o tableta iPad deoarece eu folosesc destul de multe lucruri care pe iPad trebuie transferate din Windows : vizionat un film, ascultat o melodie, CONECTAT LA INTERNTE PRIN CABLU de retea. Cum naiba sa stau pe net daca nu pot conecta un modem usb sau un cablu de retea la iPad? Asta pentru mine e un gigantic FAIL!

  3. Ai dreptate. Eu am renuntat la un macbook pro pentru ca asteptam modelul cel nou si a aparut prea tarziu si nu am mai avut rabdare 🙂

  4. si eu am un ipad dar nu pot sa spun ca mi-as vinde macbooku … cel putin pana apare os 4 pe ipad.

    ipad u se misca la fel de bine ca iphonu 3gs dar nu pot spune ca e ca macbooku meu pe care am bootcamp win7 . e fenomenal sa joci un joc de pe iphone pe ipad , sa ai igo pe ipad , e superrr dar sa nu poti creea foldere sau sa asculti winamp ,aici ma repet de pe alte topicuri , e cam nasol sa spui ca renunti la win7 sau snow pt ipad…asa ca ipadu e ceva ce ar trebui sa fie pe viitor dar sa fie si un pic din win si un pic din adroid si un pic din mac ..

    si nu alta dar eu spun ca stiu si mai ales ca iubesc tot ce e apple..

  5. @setu: iPad nu va fi niciodata peste MacBook ca ca si utilitate, nu a fost conceputa pentru asta. MacBook e una si iPad e alta, Apple nu se va impusca singura in picior de dragul iPad-ului ci va forta lumea sa cumpere 2 device-uri.

  6. Cum naiba sa stau pe net daca nu pot conecta un modem usb sau un cablu de retea la iPad?

    lol, wireless router? nu cred ca ai un singur device in casa ca sa nu ai nevoie de un router si cum mai toate sunt acum si cu wireless, care e problema? merge si cel mai ieftin netgear care e putin peste 100RON. ptr filme sunt o groaza de apps care fac streaming/encoding (gen airvideo). apple pune fff mult accent pe wireless asa ca tinde sa tina la minimum folosirea interfetelor…grosolane.

  7. @vlad: Eu vorbeam de mobilitate, spre exemplu eu ca si student calatoresc in 2 locuri, unul dintre ele are DOAR un cablu de retea(fara PC and stuff), ar trebui sa car dupa mine un router tot timpul doar ca sa am acces la internet insa restul? iPhone OS e DOAR pentru mobile, nu poti face pe el ce faci pe un laptop so pentru mine e inutila tableta.

    Si nu inteleg de unde obligatia de a imi cumpara un router cand dau cateva sute de euro pe o tableta? Mai bine dau sutele alea de euro pe un laptop si fac mult mai multe lucruri cu el.