Tutorial : Cum sa instalezi Android OS 2.2 Froyo SDK in Windows/Mac

Lansarea Android OS 2.2 Froyo de saptamana aceasta a starnit foarte multe comentarii in randul posesorilor terminalelor dotate cu sistem de operare Android dar si in randul posesorilor de iPhone spre exemplu, in principal datorita sporului de performanta si a noutatilor pe care Google le-a adus odata cu update-ul acesta.

Eu unul am fost curios sa vad cum arata Android OS asa ca am instalat SDK-ul sau si in cele ce urmeaza va voi invata cum sa o faceti si voi :

Pasul 1

Downloadati SDK-ul Android OS pentru Windows/Mac de aici.

Pasul 2

Extrageti continutul arhivei si dati dublu click pe SDK Setup.exe.

Pasul 3

In fereastra nou deschisa dati click in meniul din stanga pe Available Packages si apasati refresh iar aplicatia va actualiza fisierele disponibile in repository.

Pasul 4

Din lista disponibila selectati pentru download si instalare fisierele din imaginea de mai jos.

Pasul 5

Dupa ce ati downloadat/instalat toate fisierele necesare SDK-ului selectati optiunea Virtual Devices din partea stanga sus a programului si apsati New.  Aici veti configura telefonul vostr, mai intai dati-i un nume, apoi selectati spatiul oferit pentru aplicatii, iar la optiunile pentru hardware veti selecta ce anume doriti sa includa SDK-ul.

Pasul 6

Dupa ce ati terminat de configurat telefonul apasati Create AVD si lasati aplicatia sa lucreze. Dupa terminare selectati device-ul creat si apasati Start pentru a-l porni. Dupa ce porneste aveti putina rabdare pana se configureaza si intra in sistem, dupa care il veti putea folosi normal.

Instalarea aplicatiilor

Din pacate nu puteti testa orice fel de aplicatii in acest SDK si nici flash 10.1 insa Google a afirmat ca pot fi instalate anumite aplicatii si iata cum puteti face asta :

1. Downloadat un development tool numit Elipse de aici.

2. Instalati Android Development Tool in Eclipse, aveti detalii aici.

3. Directionati ADK-ul catre folderul unde ati downloadat fisierele SDK pentru Android.

4. Cautati si importati aplicatii Android, formatul acestora este .apk si le gasiti pe internet pe diferite site-uri, nu toate sunt disponibile prin Android Market.

Acest tutorial este facut dupa cel de la Gizmodo, insa cei de acolo au facut doar versiunea pentru Mac. Eu am reusti sa instalez SDK-ul si sa pornesc emulatorul insa la partea cu aplicatiile nu am ajuns inca, daca aveti si alte detalii va rog sa le lasati intr-un comentariu.