Despre disponibilitatea iPhone 4G/HD

Ieri am scris un articol in care va explicam ca AT&T si-a anuntat angajatii ca in luna iunie vor comercializa noul iPhone 4G/HD, dar aceasta nu e o veste chiar noua deoarece exista un indiciu mai vechi privind disponibilitatea noului iPhone 4G/HD inca din iunie, indiciul fiind reprezentat de interdictia impusa angajatilor AT&T de a-si lua concediu in luna iunie.

Aceleasi surse afirma ca Apple ar putea lansa noul iPhone 4G/HD la doar cateva zile dupa WWDC sau de ce nu chiar in ziua urmatoare prezentarii si ar fi de inteles un asemenea pas avand in vedere efectul pe care l-a avut prezentarea prototipului iPhone 4G/HD asupra vanzarilor de terminale iPhone.

Anul trecut Apple a prezentat iPhone 3GS si iPhone OS 3.0 pe 9 iunie, iar iPhone OS 3.0 a fost disponibil de pe 17 iunie in timp ce iPhone 3GS a fost disponibil in SUA plus alte tari incepand cu 19 iunie. Pentru anul acesta prevad un scenariu similar sau poate chiar mai optimist pentru noi, o prezentare pe 7 iunie si disponibilitate din 11 iunie pentru iPhone OS 4.0 si iPhone 4G sau poate chiar o saptamana mai tarziu pentru iPhone 4G, asta in ideea de a mentine trendul impus de Apple cu tableta iPad adica lansare intr-o zi de vineri.

Multa lume crede ca Apple va proceda cu noul iPhone la fel cum a facut si cu tableta iPad, adica disponibilitate in SUA cu o luna inainte de disponibilitatea internationala, ei bine eu va contrazic si va spun ca Apple nu va proceda asa cu noul iPhone. De ce? Ei bine toata problema cu disponibilitatea tabletei iPad vine de la furnizorii de componente care nu au putut produce piesele la timp si Apple a fost nevoita sa ia o masura de urgenta aceasta fiind disponibilitatea diferentiata deoarece nu avea destule produse in stoc. In cazul noului iPhone situatia sta diferit, Apple are deja comandate peste 4 milioane de terminale pentru luna iunie, mai mult decat destule pentru o lansare internationala concomitenta cu cea din SUA.

Poate sunt prea optimist, poate nu, ramane de vazut peste mai putin de 2 saptamani daca am avut dreptate sau nu, eu unul sper ca da.