Steve Jobs despre prototipul iPhone piedut


Ieri Steve Jobs a fost la conferinta D8 unde a raspuns catorva intrebari legate de politica Apple din ultima vreme, despre trecutul sau ca CEO Apple dar si despre directia in care compania se va orienta pentru viitor. Acest articol este legat de declaratiile facute de Steve Jobs in legatura cu prototipul de iPhone pierdut de un angajat Apple, cumparat si prezentat de cei de la Gizmodo luna trecuta.

In legatura cu aceasta intreaga poveste, Steve Jobs a recunoscut ca acela este intr-adevar un prototip de iPhone, nu a confirmat ca ar fi cel care urmeaza sa fie prezentat la WWDC, si ca intr-adevar povestea vehiculata prin presa este adevarata. Steve Jobs a declarat ca momentan politia din SUA are o investigatie deschisa in acest caz si in functie de rezultatele acesteia se va decide daca persoanele implicate vor fi sau nu trimisein judecata.

Intreaga poveste implica atat cumpararea de produse furate/gasite dar si un mic santaj din partea celui care a gasit prototipul deoarece se zvoneste ca Gizmodo a cerut anumite lucruri de la Apple si cand nu le-a primit a publicat articolele cu noul prototip. Steve Jobs a declarat totodata ca i s-a cerut sa “treaca cu vederea” acest scandal si sa nu implice politia insa acest lucru contravine principiilor sale si ca ar prefera sa se lase de meserie decat sa lase un asemenea lucru nepedepsit.

Steve: You know, when this whole thing with Gizmodo happened, I got advice from people who said ‘you gotta just let it slide, you shouldn’t go after a journalist just because they bought stolen property and tried to extort you.’ And I thought deeply about this, and I concluded the worst thing that could happen is if we change our core values and let it slide. I can’t do that. I’d rather quit.

So, nu stim sigur daca acel prototip e sau nu noul iPhone ina stim cu siguranta ca e un prototip al Apple, sper ca acum s-a convins toata lumea care era in dubii.