iPhone 4 disponibil la datele anuntate sau nu?

5

Va fi sau nu iPhone 4 disponibil la datele anuntate de Steve Jobs la keynote-ul de deschidere al WWDC? O intrebare destul de complicata pe care toti doritorii de iPhone 4 a trebui sa o aiba in vedere atunci cand isi fac calculele privind achizitia noului terminal. Daca te afli intr-una din cele 5 tari alese de Apple pentru a lansa noul iPhone atunci da, iPhone 4 va fi disponibil din 24 iunie in SUA, Franta, Marea Britanie, Germania si Japonia, toti ce trebuie sa faci este sa lansezi o pre-comanda pe 15 iunie si sa astepti linistit data de 24 cand vei primi produsul.

Daca in schimb te afli intr-una din celelalte 79 de tari atunci situatia devine putin cam complicatai, de ce spun asta? Sa privim putin la probleme cu stocul pentru iPad, Apple a fost nevoita sa amane lansarea internationala datorita cererii enorme pe care a inregistrat-o tableta, iar situatia s-ar putea repeta si in cazul iPhone 4. Daca va aduceti bine aminte Steve Jobs a spus ca in luna iulie, dar fara a preciza o data/perioada de timp exacta”, iPhone 4 va fi disponibil in alte 20 de tari, insa disponibilitatea aceasta ar putea fi in orice perioada de timp de la 1  la 31 iulie sau in cel mai rau caz am putea asista la o noua amanare. In ceea ce priveste tarile din valul 3, perioada de timp pentru lansare e si mai mare, Steve Jobs a dat un interval de timp de 2 luni pentru lansarea iPhone 4.

In concluzie, daca vreti sa va achizitionati un iPhone 4 trebuie sa luati in considerare faptul ca Apple ar putea amana lansarea in anumite tari pentru a conserva stocurile sau ca stocurile disponibile pentru tara in care stati ar putea fi destul de mici. Sfatul meu este sa va inarmati cu foarte multa rabdare, iPhone 4 s-ar putea vinde chiar mai bine decat iPhone 3GS.