iPhone 3GS se chinuie cu iOS 4

Din pacate in timpul butonarii iOS 4 GM nejailbroken pe iPhone 3GS-ul meu am constatat ca noul OS se misca mult mai greoi decat iPhone OS 3.x, insa sunt sigur ca si altii care au incercat versiunibile beta a iPhone OS 4.0 au simtit ca 3GS-ul se chinuie uneori cu iOS 4.

In primul rand lag-ul se simte la navigarea prin meniuri, stiu ca din cauza animatiilor totul pare atat de fluent la inceput insa pe masura ce folositi telefonul se va observa o greutate in deschiderea meniurilor si daca aveti cumva cateva aplicatii deschise in background atunci situatia se cam complica si sistemul incepe sa se miste din ce in ce mai greu. Sincer sa fiu experienta asta e asemanatoare cu instalarea iPhone OS 3.0 pe vechiul 3G, se vedea/inca se vede cu ochiul liber ca 3G-ul nu e nici pe departe la fel de rapid ca 3GS-ul in OS 3.0 si situatia va sta la fel anul acesta cand iPhone 4 va fi mult mai rapid ca iPhone 3GS. Totusi rapiditatea aceasta va fi relativa deoarece iPhone 4 ar putea avea tot 256MB RAM iar acest inconvenient hardware si-ar putea spune cuvantul in ceea ce priveste viteza iPhone 4 in special cand va apucati sa editati un film, sa redati video de calitate HD, etc.

Eu unul eram sigur ca Apple va gasi o metoda de a incetini iPhone 3GS, iar pentru mine presimtirea s-a adeverit, iPhone 3GS se misca greoi pe iOS 4.0 GM si situatia nu se va schimba cand va apare versiunea finala, dar pentru Apple asta e mersul firesc al lucrurilor.