sn0wbreeze pentru iOS 4.0 e gata de lansare

Mi se pare mie sau iOS 4.0 e atat de usor de jailbreak-uit incat ar putea-o face chiar si o persoana fara prea multe cunostinte in domeniu? Inca de la aparitia primei versiuni beta iH8sn0w a luat si decriptat key-urile din iPhone OS 4.0 si a facut o versiune de sn0wbreeze care permitea update-ul la noul os cu jailbreak cu tot insa numai pentru iPhone 3G la vremea respectiva.

Acum iH8sn0w a anuntat ca sn0wbreeze 1.6, care permite update-ul la iOS 4.0 jailbroken dar si cu pastrarea baseband-ului, este gata facuta si asteapta lansarea oficiala a iOS 4.0 din 21 iunie. Parca imi vine greu sa cred ca Apple a scos un nou OS atat de vulnerabil incat a fost spart de la prima versiune beta iar acum la 3 zile dupa lansarea versiunii GM deja exista programe cu solutii de jailbreak 100% functionale.

Ce parere aveti, nouile masuri de securitate din iPhone 4 sunt atat de bune incat Apple a preferat sa lasa iOS 4.0 vulnerabil in ideea ca noul iPhone nu va fi jailbroken sau decodat?

7 COMENTARII

  1. mie unu mi se pare o strategie destul de buna sa lasi back doors active pt a permite un jailbreak usor. Cu cat e mai usor de spart cu atat mai multa lume isi va cumpara iphone. Asta fiind valabil in tarile slab dezvoltate sau in curs de. In general lumea din aceste zone nu este adepta softurilor licentiate, in schimb sunt destul de snobi incat sa foloseasca tehonologie de ultima ora. Drept pt care in felul asta Apple impusca 2 iepuri dintr-o lovitura: cei care sunt obisnuiti sa cumpere soft-uri vor continua pe acest trend (apple castiga din asta), dar in acelasi timp "snobii" vor cumpara Iphone (apple castiga din asta). My 2 cents.

  2. Interesul lor este sa fie decodat. Mult mai multe telefoane vandute. Nu are rost sa investesti o gramada de bani sa securizezi un os cand peste cateva zile sau saptamani tot va fi decodat.

  3. Viteza, cine foloseste tehnologie de ultima ora nu e neaparat snob, iar la cat vinde apple in tari slab dezvoltate ar da faliment, apoi, sa sti ca si in tari cum ar fi franta (am stat 2 sapt acolo si am ramas uimit cat de multi aveau si foloseau la greu iphone) , unde parca ar fi patria iphone-ului – toti au unul, poate chiar doua, jailbreak-ul e la el acasa. deci, nu tine de saracia sau de bogatia unei tari ci de un adevarat trend. gandeste-te cat de bogate si de succes sunt companii ca microsoft sau apple in ciuda (sau cu ajutorul) pirateriei software si a jailbreak-ului. in concluzie, eu zic ca sunt mult mai multi cei avizati care isi cumpara iphone si ii fac jailbreak decat cei snobi. una peste alta, e un produs cu un succes fantastic, iar cine detine unul si stie ce sa faca cu el, nu e deloc snob.