Prima Pagina Apple Comparatie intre calitatea filmarii video dintre iPhone 4 si HTC EVO 4G

Comparatie intre calitatea filmarii video dintre iPhone 4 si HTC EVO 4G

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gUwutoAeGlI[/youtube]

Filmul de mai sus reprezinta o comparatie intre 2 clipuri, unul filmat cu HTC Evo 4G si al doilea filmat cu iPhone 4 iar dupa cum observati calitatea video redata de camera din iPhone 4 este net superioara celei redate de HTC Evo care are o camera de 8 megapixeli. Deci Apple a reusit sa faca cu o camera de 5 megapixeli ce HTC nu a reusit sa faca cu una de 8 iar asta spune multe despre cat de bine dotat din punct de vedere hardware este iPhone 4.

Multi i-au blamat pe cei de la Apple pentru ca au introdus o camera de doar 5 megapixeli in iPhone 4 insa acest video arata destul de clar ca Steve Jobs avea dreptate, nu stat totul doar in numarul de megapixeli pe care ii are o camera.

Ce parere aveti acum, are sau nu iPhone 4 o camera buna?

 • Tine de compresie (software) nu electronica si sunt sigur 100% de asta. Bine, compresia tine la randul ei si de puterea de procesare insa nu are treaba cu senzorul CMOS (sau CCD) care sunt convins ca nu e facut nici de HTC si nici de APPLE.

 • @ByREV: Well Apple s-a laudat ca a schimbat senzorii clasici din camerele pentru telefoanele mobile cu altele, oricum diferenta e foarte mare si vorbim de 8 vs 5 mpx.

 • adyitalianu

  arata natural si frumos ce-i filmat cu iphone4! dar de unde sa stim ca e filmat cu iphone 4? ca nu sunt convins.

 • Blancpack

  HTC evo rullz

 • andrew

  Zaone scuze ca te contrazic dar clipurile video le filmeaza la aceias rezolutie,deci nu prea are importanta daca o camera e de 8 si una de 5…Totul tine de procesarea imaginii si de compresie,apple are destula experienta in d'ale imaginii,si cu iphone 2g,pozele erau mult mai clare si culorile mai aproape de realitate decat multe telefoane cu camera de 3,2.

 • @andrew: Conteaza cati mpx are camera pentru ca toata lumea o tine su si tare ca mai multi mpx = calitate mai buna, iata ca nu e chiar asa daca video-urile sunt intr-adevar filmate cu aparatele respective.

  @Blancpack: Era o gluma nu?

 • @zaone din experienta conteaza si nu conteaza.

  Conteaza daca te referi la aceasi serie/brand si difera numarul de MPix. Insa cand faci comparatie intre branduri existe diferente foarte mari.

  Poate sa fie un senzor cu 20 de Mpix, vs un senzor de 5 Mpix si tehnologic exista posibilitatea "sa-l faca". Cum ? Prin viteza de procesare.

  De ex, daca un CMOS de 5 Mpix poate transmite de 5 ori mai repede decat unu de 20 Mpix, are posibilittea interpolarii, emuland o rezolutie de 25 de Mpix.

  Avantaj-ul mare al vitezei este important in numarul de FPS-uri. Degeaba HTC-ul are atatia Mpix daca e posibil sa aiba un FPS mic. Calitatea unui clip conteaza foarte mult de numarul de FPS-uri. Daca iPhone-u are 30 si HTC-u are 15, e clar ca iPhone-u e de departe net superior. Un FPS mic duce si la o imagine mai "in ceata", in special la imagini care se misca in permanenta: ex un rau, un val ! Iar atunci cand intra in "compresorul" video, o imagine slaba va duce la un dezastru 🙂

  Numarul de FPS-uri este legat de viteza de procesare, daca sistemul e lenes sau codul este slab optimizat atunci degeaba tehnologie de ultima ora.

  Si da, Apple are experienta serioasa in compersie video, de unde cred si calitatea.

  Insa f f f posibil ca @adyitalianu sa aiba dreptate 🙂

 • adyitalianu

  suntem mi se pare mult mai bun si natural in a doua parte, adica unde e filmat cu iphone-ul.

 • catalin

  eu nu cred ca e filmat cu iphone-ul.sunt reclame pt site.

 • @ByREV: iPhone 4 are 30 FPS iar majoritatea telefoanelor cu camere mari au intre 15 – 25 FPS dar lumea nu intelege asta, toti se uita la numarul de mpx si gata. Restul e prea tehnic pentru mine 😀

  @catalin: Ce reclame si pentru ce site?

 • Pingback: Poze si video facute cu iPhone 4 in Praga | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()